abonneer nu
 
...
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De komende zomerweken belicht de Nieuwe Ooststellingwerver ‘stalletjes...
Karen van Laarhoven uit Oosterwolde is moeder van een tweeling. Eens in ...
Doede de Jong uit Appelscha strijdt al jarenlang voor de legalisering va...
...
...
...
Dorpen

Infomiddag natuurbegraafplaats Terwisscha

Geplaatst op vrijdag 14 september 2018 09:55
  • © Henk Vondeling

mail

Appelscha - De Stichting Begraafplaatsen Appelscha houdt zaterdagmiddag een informatiemiddag op de Natuurbegraafplaats. Deze begraafplaats is onlangs in gebruik genomen en ligt naast de bestaande begraafplaats op Terwisscha.

Op deze middag kan de nieuwe begraafplaats bezocht worden van 14.00 tot 16.30 uur. Vragen van belangstellenden zullen beantwoord worden door aanwezige bestuursleden van de stichting.

De Stichting Begraafplaatsen Appelscha beschikt over een drietal reguliere begraafplaatsen. Twee daarvan zijn gelegen in Appelscha: aan de Oosterse Es en die op Terwisscha. Het kerkhof bij de Trefkerk aan de Wester Es in Appelscha wordt niet meer als zodanig gebruikt. Daarnaast valt de begraafplaats in Langedijke ook onder de verantwoordelijkheid van de stichting.

Steeds meer mensen geven te kennen de wens te hebben om op een natuurlijke wijze te worden begraven. Het stichtingsbestuur wilde actief aan deze trend meewerken en startte in 2015 via de gemeente verschillende procedures om een en ander te verwezenlijken. Archeologisch bodemonderzoek was noodzakelijk en er moest afstemming zijn met de nabijgelegen drinkwatervoorziening van Vitens. Het gaat om een kleinschalige natuurbegraafplaats van ongeveer 1250 vierkante meter, gesitueerd op eigen grond van de stichting.

Natuurbegraven kent de zekerheid van een eeuwigdurend grafrecht. De plek kent geen grafmonumenten of zerken; er mag na de plechtigheid slechts een houten schijf worden geplaatst. Deze schijf zal later opgaan in de natuur. Verder dienen alle benodigdheden voor een teraardebestelling van een overledene van afbreekbaar materiaal te zijn.

...
whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Nieuwe Ooststellingwerver' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.

...