abonneer nu
 
...
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De komende zomerweken belicht de Nieuwe Ooststellingwerver ‘stalletjes...
Karen van Laarhoven uit Oosterwolde is moeder van een tweeling. Eens in ...
Doede de Jong uit Appelscha strijdt al jarenlang voor de legalisering va...
...
...
...
Dorpen

Brand woning Herenweg in Donkerbroek ontstond in slaapkamer

Geplaatst op vrijdag 14 september 2018 15:58
Laatste wijziging: 15 september 2018 14:47
  • © R. Koene / Compact Media

  • © R. Koene / Compact Media

  • © R. Koene / Compact Media

  • © R. Koene / Compact Media

  • © R. Koene / Compact Media

mail

Donkerbroek - Vrijdagmiddag omstreeks 15.10 uur heeft er een hevige brand gewoed op de bovenverdieping van een woning aan de Herenweg in Donkerbroek. De brand is door nog onbekende oorzaak ontstaan in een slaapkamer.

De bewoners konden tijdig de woning verlaten, maar hebben wel rook ingeademd. Ze werden door het ambulance personeel uit voorzorg gecontroleerd. Met een brandblusser en een tuinslang is er nog getracht het vuur te doven.

Aanrijdende bleek er behoorlijk wat rookontwikkeling vrij te komen en bij aankomst van het korps van Oosterwolde bleek het vuur al in het dak te zitten. De brandweer heeft vervolgens vrij snel opgeschaald naar middelbrand, waardoor ook de korpsen van Haulerwijk, Norg en de ladderwagen van Drachten ter plaatse kwamen.

Uiteindelijk wisten de aanwezige brandweerlieden het vuur snel onder controle te krijgen. Een deel van het dak werd door de brand open gebroken om bij de vuurhaard te komen. De woning heeft als gevolg van de brand aanzienlijke schade opgelopen en is onbewoonbaar. De gedupeerden worden bijgestaan door stichting Salvage bij de afhandeling van de brand.

...
whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Nieuwe Ooststellingwerver' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.

...