abonneer nu
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Henk Vondeling gaat langs bij boeren in de Stellingwerven. De agrariërs...
Meike van Leuken interviewt muzikanten en bands uit de Stellingwerven. D...
Anne Westerhof bezoekt kunstenaars in hun atelier om ze te portretteren....
Dorpen

KNJV opent slipjachtseizoen in Elsloo en Zorgvlied

Geplaatst op dinsdag 9 oktober 2018 07:28
  • © KNJV / Wybrich

pinterestmail

Elsloo/Zorgvlied - De jubilerende Koninklijke Nederlandsche Jachtvereeniging (KNJV) opent woensdag 10 oktober haar seizoen in Zorgvlied met een slipjacht. Deze bestaat uit 3 runs van elk ongeveer 5 kilometer.

De route gaat over de landerijen in Zorgvlied en Elsloo. De kleurrijke meute van honden gevolgd door paarden en ruiters vertrekt vanaf Hotel Villa Nova in Zorgvlied om 14.00 uur.

Pens als beloning

De honden van de KNJV zijn speciaal getraind om een reukspoor uit te werken. Dit reukspoor – scent genoemd – wordt ongeveer twee uur van tevoren door een loper getrokken. De Huntsman zet de honden op spoor en de honden werken het 5 km lange traject in 20 minuten uit. Ze ontvangen als beloning een pens.

De ruiters volgen de honden, waarbij de Huntsman en 2 Whippers-inn vooroprijden om de honden te begeleiden en daar waar nodig te ondersteunen. De leden van de vereniging volgen op gepaste afstand.

Ecoloog controleert regelgeving

De KNJV is te gast in Zorgvlied en Elsloo en bij haar landeigenaren, die hiervoor toestemming hebben gegeven. De KNJV hecht er dan ook veel waarde dat de presentatie van honden, paarden en ruiters conform de reglementen is. Ook is de uitgestippelde route van daags van tevoren zorgvuldig uitgezet en door een ecoloog gecontroleerd conform vigerende regelgeving.

De KNJV viert haar 100-jarig bestaan. De vereniging is opgericht in 1919 door een aantal militairen met als doel de rijcapaciteit van de bereden officieren te vergroten. Dit seizoen staat in het teken van het jubileum. Op de agenda staan 45 ritten in de regio’s Drenthe, Twente, Achterhoek, Friesland, Gelderland en Brabant.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Nieuwe Ooststellingwerver' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.