abonneer nu
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Henk Vondeling gaat langs bij boeren in de Stellingwerven. De agrariërs...
Meike van Leuken interviewt muzikanten en bands uit de Stellingwerven. D...
Anne Westerhof bezoekt kunstenaars in hun atelier om ze te portretteren....
Dorpen

Vier inbrekers na tip alerte omwonenden aangehouden

Geplaatst op maandag 8 oktober 2018 13:17
  • © Piet Bosma

pinterestmail

Noordwolde - In de nacht van vrijdag op zaterdag hield de politie vier verdachten aan in verband met het plegen van een woninginbraak aan de Zuiderweg in Noordwolde-Zuid. De verdachten komen uit Oosterwolde, Emmen, Assen en Hoogeveen.

Twee ramen zijn geforceerd

Omwonenden ontdekten dat er bij een woning aan de Zuiderweg twee ramen waren geforceerd. Ze zagen ook een verdachte auto en belden de politie. Agenten konden op basis van de omschrijving van het voertuig in de omgeving van Makkinga vier verdachten aanhouden.

Het ging om een 20- jarige inwoner van Emmen, een 24- jarige inwoner van Hoogeveen, een 61-jarige inwoner van Oosterwolde en en een 24-jarige inwoner van Assen. De politie doet nader onderzoek naar de betrokkenheid van de verdachten bij de gemelde woninginbraak. Ook wordt gekeken of het kwartet bij andere woninginbraken in de omgeving is betrokken.

Auto is in beslag genomen

Alle verdachten zijn ingesloten op het politiebureau in Groningen. De auto is door de politie in beslag genomen. In de omgeving van de woning aan de Zuiderweg werden breekvoorwerpen aangetroffen, die mogelijk gebruik zijn bij de woninginbraak. Ook die voorwerpen worden onderzocht.

 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Nieuwe Ooststellingwerver' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.