abonneer nu
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Karen van Laarhoven uit Oosterwolde is moeder van een tweeling. Eens in ...
Er is de laatste tijd weer veel te doen om de Prikkedam. Het circuit is ...
De komende zomerweken belicht de Nieuwe Ooststellingwerver ‘stalletjes...
Dorpen

Vier inbrekers na tip alerte omwonenden aangehouden

Geplaatst op maandag 8 oktober 2018 13:17
  • © Piet Bosma

pinterestmail

Noordwolde - In de nacht van vrijdag op zaterdag hield de politie vier verdachten aan in verband met het plegen van een woninginbraak aan de Zuiderweg in Noordwolde-Zuid. De verdachten komen uit Oosterwolde, Emmen, Assen en Hoogeveen.

Twee ramen zijn geforceerd

Omwonenden ontdekten dat er bij een woning aan de Zuiderweg twee ramen waren geforceerd. Ze zagen ook een verdachte auto en belden de politie. Agenten konden op basis van de omschrijving van het voertuig in de omgeving van Makkinga vier verdachten aanhouden.

Het ging om een 20- jarige inwoner van Emmen, een 24- jarige inwoner van Hoogeveen, een 61-jarige inwoner van Oosterwolde en en een 24-jarige inwoner van Assen. De politie doet nader onderzoek naar de betrokkenheid van de verdachten bij de gemelde woninginbraak. Ook wordt gekeken of het kwartet bij andere woninginbraken in de omgeving is betrokken.

Auto is in beslag genomen

Alle verdachten zijn ingesloten op het politiebureau in Groningen. De auto is door de politie in beslag genomen. In de omgeving van de woning aan de Zuiderweg werden breekvoorwerpen aangetroffen, die mogelijk gebruik zijn bij de woninginbraak. Ook die voorwerpen worden onderzocht.

 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Nieuwe Ooststellingwerver' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
REACTIES (1) Plaats een reactiereacties
profielfoto
10 Okt 2018 12:11
F.G. Henning
Wilde nog een bericht aan de politie doorgeven over een vreemde situatie op de Kanweg op zaterdagochtend ,maar 09008844 in Wolvega neemt de telefoon niet op.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.