abonneer nu
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Voor verslaggever Cindy Grootenhuis is eigen haard goud waard. Ze pieker...
Henk Vondeling gaat langs bij boeren in de Stellingwerven. De agrariërs...
Meike van Leuken interviewt muzikanten en bands uit de Stellingwerven. D...
Dorpen

Keurmeesters zijn lyrisch over kleindieren

Geplaatst op woensdag 7 november 2018 18:39
  • Veel kwaliteit op de clubshow. © Anne Westerhof

pinterestmail

Waskemeer - De keurmeesters op de eerste clubshow van kleindierenvereniging ZOH waren zeer te spreken over de kwaliteit van de dieren. Kleindierenvereniging ZOH komt voort uit It Knyntsje en KFV Oosterwolde.

In tuincentrum Radder in Waskemeer werden in verschillende groepen fraaie dieren tentoongesteld. Jeugdlid Mees van der Berg was bij de konijnen de grote winnaar met zijn Vlaamse reuzen. Hij bracht de kampioen in de kooien en had tevens het mooiste dier en het mooiste viertal. Verder won Van der Berg de provinciale bondsprijs. Het op 1 na mooiste viertal was van Popke de Jong met zijn kleurdwergen.

Bij de grote hoenders was Sietse Luchtenveld oppermachtig met zijn zwarte rijnlanders. De kampioen werd een zwarte hen. Deze ontving het predikaat uitmuntend, met 97 punten het hoogst haalbare. Luchtenveld had ook de beste twee viertallen.

De dwerghoenders en krielen waren ook goed vertegenwoordigd. Anne van der Bos was de winnaar met een witte Australorp kriel. Ook het mooiste viertal was van deze ervaren fokker. Ereprijzen waren er voor A. J. Post, J. Fokkema, P. de Jong, J. Westra, J. Winter, E. de Boer, A. Houwer, S. Luchtenveld, A. van der Bos, W. Bosch, P. Brinks en M. van der Berg. Aanmoedigingsprijzen waren er voor de jeugdleden W. de Boer en L. Brinks.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Nieuwe Ooststellingwerver' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.