abonneer nu
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Alles over de aanleg van de nieuwe N381 tussen Donkerbroek en Appelscha.
Tehvid Huzejrovic (51) kwam in de nacht van zaterdag 26 op zondag 27 aug...
Karen van Laarhoven uit Oosterwolde is moeder van een tweeling. Eens in ...
Dorpen

Sinterklaas rijdt stilletjes het publiek in Elsloo voorbij

Geplaatst op Thursday 6 December 2018 13:48
  • © Hendrik Betten

  • © Hendrik Betten

pinterestmail

Elsloo - Het publiek dat woensdag in Elsloo tijdens de intocht van Sinterklaas en zijn pieten langs de weg stond keek vreemd op. De intocht verliep anders dan andere jaren. Het publiek ving namelijk geen glimp van de goedheiligman op.

Tijdens de muzikale intocht, waarvoor traditioneel de muziekvereniging Concordia werd ingeschakeld, zagen toeschouwers voorafgaand aan de stoet van kinderen, personeel en ouders van de meester K.J.Dijkstraschool alleen een piet, die een camper bestuurde en een piet die in de stoet meeliep. Maar er was geen Sinterklaas te bespeuren.

Sinterklaas ligt nog te slapen

Pas op het schoolplein, waar de Sint en zijn gezelschap uiteindelijk door directeur Greetje Ensing werd verwelkomt, bleek dat Sinterklaas na een drukke avond voorgaande aan de 5e december nog wat in de camper lag bij te slapen. De pieten zorgen er voor dat de camper toch op tijd in Elsloo arriveerde.

De schoolkinderen maakten Sinterklaas wakker, waarna hij zich aankleedde. Na de ontvangst ging het gezelschap eerst naar het peuterlokaal, waar de allerjongsten werden begroet. Daarna volgde een rondgang door alle lokalen.

  • gallerij afbeelding

    © Hendrik Betten

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Nieuwe Ooststellingwerver' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.