abonneer nu
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Voor verslaggever Cindy Grootenhuis is eigen haard goud waard. Ze pieker...
Henk Vondeling gaat langs bij boeren in de Stellingwerven. De agrariërs...
Meike van Leuken interviewt muzikanten en bands uit de Stellingwerven. D...
Dorpen

Sinterklaas rijdt stilletjes het publiek in Elsloo voorbij

Geplaatst op donderdag 6 december 2018 13:48
  • © Hendrik Betten

  • © Hendrik Betten

pinterestmail

Elsloo - Het publiek dat woensdag in Elsloo tijdens de intocht van Sinterklaas en zijn pieten langs de weg stond keek vreemd op. De intocht verliep anders dan andere jaren. Het publiek ving namelijk geen glimp van de goedheiligman op.

Tijdens de muzikale intocht, waarvoor traditioneel de muziekvereniging Concordia werd ingeschakeld, zagen toeschouwers voorafgaand aan de stoet van kinderen, personeel en ouders van de meester K.J.Dijkstraschool alleen een piet, die een camper bestuurde en een piet die in de stoet meeliep. Maar er was geen Sinterklaas te bespeuren.

Sinterklaas ligt nog te slapen

Pas op het schoolplein, waar de Sint en zijn gezelschap uiteindelijk door directeur Greetje Ensing werd verwelkomt, bleek dat Sinterklaas na een drukke avond voorgaande aan de 5e december nog wat in de camper lag bij te slapen. De pieten zorgen er voor dat de camper toch op tijd in Elsloo arriveerde.

De schoolkinderen maakten Sinterklaas wakker, waarna hij zich aankleedde. Na de ontvangst ging het gezelschap eerst naar het peuterlokaal, waar de allerjongsten werden begroet. Daarna volgde een rondgang door alle lokalen.

  • gallerij afbeelding

    © Hendrik Betten

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Nieuwe Ooststellingwerver' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.