abonneer nu
dossiers
Meike van Leuken interviewt muzikanten en bands uit de Stellingwerven. D...
Veel scholen zijn hun oorspronkelijke bestemming kwijt. Wat gebeurt er nu?
Anne Westerhof bezoekt kunstenaars in hun atelier om ze te portretteren....
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Dorpen

Gesloten basisschool De Vogelrijd houdt reünie

Geplaatst op vrijdag 29 juli 2011 17:30
mail

FOCHTELOO – Openbare basisschool De Vogelrijd is sinds kort verleden tijd, maar de herinneringen aan de school in Fochteloo zullen nog lang bewaard blijven. Daarvoor zorgen ook Jaap Dokter (62) uit Oosterwolde en de vijf jaar oudere Jan Landman uit Harderwijk.

Beide zestigers zijn oud-leerling van de school en vonden dat het na tien jaar wel weer eens tijd wordt om een schoolreünie te organiseren. Die vindt plaats op zondag 11 september. De reünie wordt gecombineerd met het driedaagse dorpsfeest dat dat weekend in Fochteloo wordt gehouden.’s Morgens vanaf 10.30 worden de reünisten met koffie en koek ontvangen in dorpshuis Et Legien. De oud-leerlingen kunnen daarna even ‘bijpraten’. Om 13.00 uur is er dan een gezamenlijke broodmaaltijd in de feesttent. Ook daarna is er nog volop gelegenheid om met oud-klasgenoten en anderen over ‘de goeie ouwe tijd’ van de school in Fochteloo te praten. Er wordt ook een tentoonstelling van oude (school)foto’s ingericht. Voor deelname aan de reünie kunnen belangstellenden zich nog uiterlijk tot en met 31 juli aanmelden. Dat kan telefonisch of per mail bij Jaap Dokter (0516-512872, e-mail: jdokter@wxs.nl) of Jan Landman (0341-417557, e-mail: janlandman@kabelfoon.nl) van de reüniecommissie.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Nieuwe Ooststellingwerver' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.