abonneer nu
dossiers
Henk Vondeling gaat langs bij boeren in de Stellingwerven. De agrariërs...
Alles over de aanleg van de nieuwe N381 tussen Donkerbroek en Appelscha.
Anne Westerhof bezoekt kunstenaars in hun atelier om ze te portretteren....
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Dorpen

Regina Ederveen speelt David in De Schutse

Geplaatst op donderdag 10 januari 2019 07:21
  • Regina Ederveen met haar gouden harp. © Eigen foto

pinterestmail

Appelscha - In De Schutse in Appelscha is zondag 13 januari een concertvoorstelling waarin met harpspel episodes uit het leven van David worden vertolkt.

Regina Ederveen uit Doornspijk (Gld) bespeelt de harp, leest bijbelteksten in een hedendaagse vertaling en verwerkt enkele witzen in het programma. Het geheel wordt ondersteund met beelden.

De activiteit word georganiseerd door de commissie Vorming & Toerusting van de protestantse gemeenten in Appelscha, Donkerbroek, Frieslands End en Oosterwolde, die elk seizoen een breed programma-aanbod biedt.

Levensgeschiedenis in bijbelboeken

De bijbelse figuur David was herder, strijder, dichter en koning. Zijn levensgeschiedenis is opgetekend in een aantal bijbelboeken (Samuël, Koningen en Kronieken). Ook wordt van 73 psalmen in de bijbel vermeld dat ze door David zijn gemaakt. Of dat ook werkelijk zo is, moet echter betwijfeld worden. De toevoeging van de auteursnamen is namelijk van veel latere tijd.

Allerlei stijlperiodes

Regina Ederveen laat op haar gouden harp muziek horen uit allerlei stijlperiodes, zoals Klassiek, Joods en Modern. Onder andere van Thomas en Salzedo komen voorbij en ook laat ze eigen improvisaties op ‘Psalmen van David’ horen.

Beelden van kunst

Tijdens het luisteren naar de harpmuziek en de te lezen teksten wordt het geheel geïllustreerd met beelden van schilderijen en andere kunst, onder andere van Rembrandt, Chagall en Köder en anderen.

Het concert is gratis. Bij de uitgang kan een bijdrage in de kosten worden gegeven.

De Schutse, zondag 16.00 uur.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Nieuwe Ooststellingwerver' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.