abonneer nu
dossiers
Henk Vondeling gaat langs bij boeren in de Stellingwerven. De agrariërs...
Alles over de aanleg van de nieuwe N381 tussen Donkerbroek en Appelscha.
Anne Westerhof bezoekt kunstenaars in hun atelier om ze te portretteren....
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Dorpen

Brug Hooghout in Ravenswoud is niet veilig

Geplaatst op Thursday 10 January 2019 10:16
Laatste wijziging: 10 January 2019 14:12
  • © Henk Vondeling

pinterestmail

Ravenswoud - De brug Hooghout in Ravenswoud is tot nader order gesloten. Na onderzoek blijkt de brug niet veilig.

De gemeente liet onderzoek doen naar de veiligheid van de brug. Daaruit bleek dat de brug niet veilig genoeg is om gebruik van te maken. Er is een hek om de brug geplaatst.

De gemeente, Natuurmonumenten en Plaatselijk Belang Ravenswoud zijn in overleg over wat er nu met de brug moet gebeuren. Het is volgens de gemeente de intentie om de brug op te knappen. Hoe lang de brug gesloten blijft, is nog onbekend.

Eigenaar onbekend

Het is nog steeds onduidelijk wie de eigenaar van de brug is. De brug is jaren geleden aan Ravenswoud geschonken door de Friese Poort in Drachten. Plaatselijk Belang is geen eigenaar, simpelweg omdat het geen eigenaar kan zijn van onroerend goed. Het bruggetje is enerzijds gebouwd op grond van de gemeente en anderzijds op de grond van Natuurmonumenten, de eigenaar van de Compagnonsbossen.

Een groep vrijwilligers uit Ravenswoud nam vorig jaar het bruggetje flink onder handen. Het bruggetje ligt tussen het sportveld en de Compagnonsbossen en was rottende.

 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Nieuwe Ooststellingwerver' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.