abonneer nu
dossiers
Meike van Leuken interviewt muzikanten en bands uit de Stellingwerven. D...
Veel scholen zijn hun oorspronkelijke bestemming kwijt. Wat gebeurt er nu?
Anne Westerhof bezoekt kunstenaars in hun atelier om ze te portretteren....
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Dorpen

Vreemde patiënten met aparte klachten in Haulerwijk

Geplaatst op dinsdag 5 februari 2019 18:51
  • Wa is hjir dokter?’ © Anne Westerhof

pinterestmail

Haulerwijk - Toneelvereniging Frysk & Frij uit Haulerwijk speelde voor twee uitverkochte zalen de voorstelling ‘Wa is hjir dokter?’.

Een week eerder voerde Frysk & Frij de klucht op voor 65 man in dorpshuis De Enter in Haulerwijk. In totaal zagen 265 geïnteresseerden ‘Wa is hjir dokter?’

‘We kijken er tevreden op tevreden terug. We zijn tevreden hoe het ging en de reacties uit het publiek waren goed’, zegt Wim Schutte, penningmeester van Frysk & Frij. De twintig leden tellende toneelvereniging repeteerde vanaf september voor het stuk.

‘Wa is hjir dokter?’ speelde zich af in de wachtkamer van een dokter en wat er daar gebeurde. ‘Daar kwamen vreemde patiënten met aparte klachten binnen. Het was een klucht. Dus rare mensen, leuke situaties en er werden typetjes neergezet.’ Schutte speelde de klusjesman van de dokter.

‘Het was supergezellig, heel leuk. We doen dit om mensen een leuke avond te bezorgen en om er zelf ook lol aan te hebben.’

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Nieuwe Ooststellingwerver' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.