abonneer nu
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Voor verslaggever Cindy Grootenhuis is eigen haard goud waard. Ze pieker...
Henk Vondeling gaat langs bij boeren in de Stellingwerven. De agrariërs...
Meike van Leuken interviewt muzikanten en bands uit de Stellingwerven. D...
Dorpen

Natte voeten in kaart gebracht

Geplaatst op zaterdag 9 februari 2019 14:06
  • © Henk Vondeling

pinterestmail

Ravenswoud – De werkgroep Natte voeten is bezig in kaart te brengen wie in Ravenswoud welke klachten heeft ten opzichte van het wateroverlast in het dorp.

Na een periode van extreme droogte, begint het water zich weer te verzamelen in de wijken. Een oorzaak is nog onbekend, maar om de problemen in kaart te brengen, kan er gerichter onderzoek gedaan worden.

Kosten

De gemeente voerde de afgelopen tijd gesprekken met onder meer Wetterskip Fryslân. De gemeente neemt de klachten van de inwoners serieus en wil dat er degelijk onderzoek verricht wordt. Er zijn aardig wat kosten gemoeid met een dergelijk onderzoek. De gemeente is overeengekomen dat het Wetterskip en de gemeente Ooststellingwerf deze kosten zullen dragen.

Ingenieursbureau Sweco (voorheen Grontmij) heeft veel gebiedskennis en voert het onderzoek uit. Afgelopen december vonden de eerste overleggen plaats tussen ingenieursbureau Sweco, Wetterskip Fryslân en de gemeente over het grondwateronderzoek. Sweco zag het belang van de specifieke klachten per huishouden, vandaar de inventarisatie.

Sweco voert vervolgens één op één gesprekken. Het bureau bezoekt tijdens het onderzoek diverse adressen om de specifieke klachten te onderzoeken. Hiervoor vragen zij uiteraard eerst toestemming vragen. Wie zich alvast wil melden over wateroverlast in Ravenswoud, keert zich tot de werkgroep Natte Voeten.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Nieuwe Ooststellingwerver' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.