abonneer nu
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Voor verslaggever Cindy Grootenhuis is eigen haard goud waard. Ze pieker...
Henk Vondeling gaat langs bij boeren in de Stellingwerven. De agrariërs...
Meike van Leuken interviewt muzikanten en bands uit de Stellingwerven. D...
Dorpen

Carnavaldisco in Stelling

Geplaatst op maandag 11 februari 2019 15:50
  • Even uitrusten. © De Stelling

  • Limbodansen. © De Stelling

pinterestmail

Makkinga - De leerlingen verkleed, het speellokaal omgebouwd tot echte disco. Het was vrijdag tijd voor een feestje op obs De Stelling in Makkinga.

De basisschool houdt jaarlijks een schooldisco. Dit keer was het thema carnaval. Het speellokaal was versierd en discolampen ontbraken niet. Niet alleen de leerlingen waren verkleed, ook de leerkrachten waren vaak onherkenbaar uitgedost.

De carnavalsdisco werd georganiseerd door de oudervereniging. Oud-leerling Ronald van Duinen zorgde voor de muziek. In de weken voorafgaand aan de disco konden de leerlingen van alle groepen hun playlist invullen. De avond was verdeeld in vier delen, zodat de muziek aangepast kon worden aan de groepen. Groepen 1 en 2 konden dansten tussen 16.45 en 17.30 uur, groepen 3 en 4 mochten daarna hun kunsten vertonen op de dansvloer. Alle groepen maakten daar volop gebruik van. Vanaf 18.30 uur waren de kinderen van groepen 5 en 6 aan de beurt. Groepen 7 en 8 sloten het feest af en lieten vanaf 19.45 uur zien dat ze zich ook prima konden vermaken op de carnavalsmuziek. Diverse polonaises werden gelopen en er werd ingezet op de limbo. Aan de reacties van de leerlingen beleefden ze een geweldige en swingende avond.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Nieuwe Ooststellingwerver' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.