abonneer nu
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Voor verslaggever Cindy Grootenhuis is eigen haard goud waard. Ze pieker...
Henk Vondeling gaat langs bij boeren in de Stellingwerven. De agrariërs...
Meike van Leuken interviewt muzikanten en bands uit de Stellingwerven. D...
Dorpen

Groot onderhoud Hooghout voor rekening Natuurmonumenten en gemeente

Geplaatst op maandag 11 februari 2019 18:13
  • © Henk Vondeling

pinterestmail

Ravenswoud - Er is eindelijk duidelijkheid in Ravenswoud over wie de eigenaar van het bruggetje Hooghout over de Vierde Opwiek is. Het bruggetje verbindt het sportveld van de gemeente en aan de andere zijde, de Compagnonsbossen van Natuurmonumenten.

Na een gesprek tussen Plaatselijk Belang Ravenswoud en de overige twee partijen is besloten dat de gemeente en Natuurmonumenten zorg dragen voor groot onderhoud. Kleine klusjes zijn voor rekening van het plaatselijk belang.

Het loopbruggetje is onderdeel van onder meer een wandelroute van Natuurmonumenten. Deze voert door lanen, door het bos en langs het Fochteloërveen. Een tocht waar veel wandelaars jaarlijks gebruik van maken. Nu het hoge woord eruit is, zal er wel snel gestart worden met de werkzaamheden aan de brug, die sinds een maand gesloten is. Hooghout is namelijk rottende en te gevaarlijk bevonden.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Nieuwe Ooststellingwerver' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.