abonneer nu
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Voor verslaggever Cindy Grootenhuis is eigen haard goud waard. Ze pieker...
Henk Vondeling gaat langs bij boeren in de Stellingwerven. De agrariërs...
Meike van Leuken interviewt muzikanten en bands uit de Stellingwerven. D...
Dorpen

Deryan en Lisa doen mee aan Jouw Stad Ons Dorp op NPO1

Geplaatst op dinsdag 12 februari 2019 18:33
  • Een gezin, woonachtig op de Bosweer verruilt hun woning tijdelijk met die van stedelingen. © Screenshot

pinterestmail

Appelscha - Beroepsmilitair Deryan Hummel, studente Lisa van Hengstum en hun zoontje Tygo uit Appelscha doen aanstaande donderdagavond mee aan het televisieprogramma Jouw Stad Ons Dorp van NPO 1.

Het gezin dat op de Bosweer woont verruilt hun ruime eengezinswoning in Appelscha tijdelijk voor onze hoofdstad. Ze hebben hun familie in het dorp, naast een  hechte vriendenkring die al vanaf de basisschool bestaat. Iedereen kent iedereen, maar dat betekent soms ook dat een geheim niet lang geheim blijft. Toch zouden ze nergens anders willen wonen.

Zij ruilen van huis en haard met de Amsterdammers Jonathan en Aida die met hun twee jonge kinderen een krap bemeten appartement in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt bewonen. Aida en Jonathan vinden het volstrekt normaal dat je 24 uur per dag boodschappen kunt doen, er op elke straathoek een café te vinden is en dat je je eten laat thuisbezorgen in plaats van zelf te koken. Kunnen zij omgaan met de rust en beperkte mogelijkheden in Appelscha? En hoe houdt de familie uit Appelscha zich staande in onze drukke hoofdstad? Ze worden tijdens hun belevenissen op de voet gevolgd door het NPO-camerateam. 

De uitzending start om 21.30 uur.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Nieuwe Ooststellingwerver' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.