abonneer nu
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
In 2017 bestaat de gemeente Ooststellingwerf 500 jaar. Dit wordt in èn ...
Ooststellingwervers die zich als vrijwilliger verdienstelijk maken of ie...
Bij een boerderij aan het Buterheideveld in Makkinga zijn op woensdag 19...
Plus Artikelen
Wolvega – Het voorbestaan van de Oudheidkamer in Wolvega lijkt gewaarb...
Fochteloo - In heel Duitsland wordt deze maand het Oktoberfest weer gevi...
Oldeberkoop - Vier jaar geleden opende MFA MeJander in Oldeberkoop de de...
Wolvega - Een baan in de gehandicaptenzorg kan ze moeilijk vinden, maar ...
Oosterwolde

Eerste hefbrug van kunststof in Oosterwolde

Geplaatst op woensdag 31 december 2008 16:07
  • © Boom regionale uitgevers

pinterestmail

OOSTERWOLDE - Oosterwolde krijgt de eerste beweegbare kunststofbrug in ons land. Halverwege 2009 wordt begonnen met het vervangen van de hoofdbrug over de Opsterlandse Compagnonsvaart in het centrum van het dorp. De verwachting is dat de werkzaamheden uiterlijk in maart 2010 zijn afgerond.

De nieuwe brug wordt een combinatie van een composiet (een soort kunststof) brugdek met hydraulische heftechnieken. Die combinatie kan als bijzonder vernieuwend worden beschouwd. Bij de ontwerp-aanbesteding van de provincie Fryslân kwam het ontwerp van ingenieursbureau Witteveen Bos en architectenbureau irs. Vegter als winnaar uit de bus. Zowel op vormgeving als op advies- en bouwkosten is deze brug als beste beoordeeld door de provincie en de gemeente. Door het geringe gewicht van de constructie is een eenvoudig maar uiterst functioneel ontwerp van de hefbrug ontstaan dat past in het veenkoloniale karakter van de Turfroute. In eerste instantie was het de bedoeling dat alleen het houten dek van de hoofdbrug zou worden vervangen door een stalen constructie. Het brugdek en het betonwerk verkeren in zo?n slechte staat dat de provincie heeft besloten dat de brug geheel wordt vervangen. Daar is ??3 miljoen voor uitgetrokken. Voordat in juni met de werkzaamheden wordt begonnen, worden eerst de mensen in de omgeving geïnformeerd.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Nieuwe Ooststellingwerver' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.