abonneer nu
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Op woensdag 9 januari wordt de 51-jarige Henk Eker uit Oosterwolde bij e...
Alles over de aanleg van de nieuwe N381 tussen Donkerbroek en Appelscha.
Er is de laatste tijd weer veel te doen om de Prikkedam. Het circuit is ...
Plus Artikelen
LEEUWARDEN – De 59-jarige man uit Appelscha die op de avond van 22 dec...
Oosterwolde - Het venijn zat bij een rechtszitting rond de illegale erfe...
Appelscha / Langedijke – Het heeft er alle schijn van dat er zaterdago...
Frederiksoord - De spanning loopt op in Frederiksoord. Niet alleen bij d...
Oosterwolde

Fun-popkoren zijn trots op deelname aan Friesian Proms

Geplaatst op woensdag 11 januari 2017 07:46
  • Just4Fun en 4everFun in december in theater De Skans in Gorredijk. © Just4Fun

pinterestmail

Oosterwolde - De pop- en musicalkoren Just4Fun en 4everFun uit Oosterwolde zijn gevraagd mee te werken aan de Friesian Proms op 12 en 13 januari in het WTC Expo in Leeuwarden.

Dit zijn twee concert- en showavonden met een keur aan artiesten, een mix van muziekstijlen, licht- en lasershows, special effects en paardenacts met het Friese paard in de hoofdrol.

Beste Friese paarden

Friesian Proms is een onderdeel van het driedaagse evenement Faderpaard in het WTC Expo in Leeuwarden van 12 tot en met 14 januari. Dit evenement brengt de beste Friese paarden en meer dan 25.000 liefhebbers, afkomstig uit alle werelddelen, samen in Leeuwarden. Belangrijkste onderdeel is de keuring van de Friese stamboekhengsten en het uitroepen van de kampioen op zaterdagmiddag. Op donderdag en vrijdag gaan daar bezichtigingen van de hengsten en een educatief programma aan vooraf. Op donderdag- en vrijdagavond is het tijd voor amusement met de Friesian Proms 2017; een show waar duizenden mensen op af komen.

Extra repetities rond feestdagen

Eind 2016 benaderde de organisatie van de Friesian Proms de voorzitter van de popkoren Just4Fun en 4everFun, Bea Besseling, met de vraag of de koren willen meewerken aan de shows in het WTC Expo. 'Onze dirigente Carola Tavenier was direct enthousiast. Vervolgens hebben we het verzoek voorgelegd aan de koorleden. Het betekende namelijk wel extra repetities rondom de feestdagen en in de week van de Friesian Proms vijf avonden achter elkaar aan de bak. Dus we moesten zeker weten dat er genoeg koorleden mee konden doen.' Het overgrote deel van de koorleden reageerde heel enthousiast.' Besseling: 'Dit is een unieke kans voor ons koor, een geweldige opsteker om hieraan mee te kunnen doen en een uitdaging waar we met z'n allen vol voor gaan.'

Xander de Buisonjé

De popkoren maken samen met een symfonieorkest deel uit van 'The Symphonic Music Connection', gedirigeerd door Theo Brouwer. Ze begeleiden onder andere zanger Xander de Buisonjé, musicalster Joke de Kruijf en het komische duo Stenzel & Kivits. Ook de populaire meidengroep O’G3NE geeft acte de présence. Verder zit de show vooral vol met paardenacts. Josh Clemens verzorgt met zijn showteam een Wild-West show. De Catalaan Santi Serra Camps etaleert zijn vrijheidsdressuur. Hij reist de wereld rond met shows waarin zijn paarden en honden volledig vrij met hem door de piste dartelen. En er treden veel Friese paarden op, met berijders en menners uit ‘eigen gelederen’.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Nieuwe Ooststellingwerver' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.