abonneer nu
dossiers
De komende zomerweken belicht de Nieuwe Ooststellingwerver ‘stalletjes...
Karen van Laarhoven uit Oosterwolde is moeder van een tweeling. Eens in ...
Doede de Jong uit Appelscha strijdt al jarenlang voor de legalisering va...
Alles over de aanleg van de nieuwe N381 tussen Donkerbroek en Appelscha.
Plus Artikelen
Toen meneer Boonzaayer en ik elkaar troffen, ooit – een enkele grijze ...
Noordwolde – Pompbedrijf Van Heck uit Noordwolde heeft door de droogte...
Oldeberkoop - Door de tropische hitte vielen de bezoekersaantallen de ee...
Elsloo/Boijl - De hittegolf die Nederland weken in zijn greep hield, is ...
Oosterwolde

OSO houdt politiek café

Geplaatst op maandag 19 februari 2018 13:20
  • © NDC/ Magda Dullemond

pinterestmail

Oosterwolde - De Onafhankelijke Seniorenvereniging Ooststellingwerf (OSO) houdt op vrijdagmiddag 23 februari van 14.00 tot 16.00 uur een politiek café in De Miente in Oosterwolde.

‘Een derde van de inwoners van deze gemeente bestaat uit senioren. Het is daarom van groot belang om te weten wat de politieke partijen voor deze doelgroep in petto hebben’, zegt OSO-voorzitter René Schulkes.

Op 21 maart vinden de gemeenteraadsverkiezingen plaats. Schulkes: ‘Als het gaat om seniorenbeleid dan is daar de afgelopen vier jaar in deze gemeente minimaal op ingezet. Aangezien wij als OSO de belangen van de senioren in Ooststellingwerf behartigen, horen wij graag van de diverse partijen hoe zij de komende periode vorm gaan geven aan het seniorenbeleid.’

Ouderen dienen tegenwoordig langer zelfstandig te blijven wonen. De OSO hoort graag van de politiek welke maatregelen er worden genomen om dit te kunnen realiseren. ‘Hoe behouden we de benodigde voorzieningen in de dorpen in stand? Wat wordt er gedaan aan de toenemende eenzaamheid en wat zijn de mogelijkheden rondom de woonvoorzieningen wanneer thuis wonen echt niet langer gaat? We horen het graag van de politieke partijen’, aldus Schulkes.

OSO-leden, maar ook andere belangstellenden, zijn welkom. Schulkes: ‘Zorg voor senioren in Ooststellingwerf is onze zorg. Middels dit politieke café hopen we dat er straks door de politiek de juiste maatregelen worden getroffen.’

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Nieuwe Ooststellingwerver' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.