abonneer nu
dossiers
Bij een boerderij aan het Buterheideveld in Makkinga zijn op woensdag 19...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Karen van Laarhoven uit Oosterwolde is moeder van een tweeling. Eens in ...
Het Ecomunitypark is een concept voor de huisvesting van bedrijven en ke...
Plus Artikelen
Haulerwijk - ‘De sociale verhoudingen uit de veenkoloniale tijd in Hau...
Oosterwolde - De 59-jarige Oosterwoldenaar die in de nacht van 26 op 27 ...
Noordwolde - Meer dan veertig leden van de familie Van Olphen kwamen zon...
Elsloo/Boijl - Na bijna twee weken inspecteren ziet het er naar uit dat ...
Oosterwolde

SPITS maakt kans op Friese ondernemersprijs

Geplaatst op dinsdag 13 maart 2018 07:23
  • Finalisten Joost Paques van Paques, Klaas Siderius en Ronald Rotteveel van Sidijk en Kees van der Graaf van SPITS Oosterwolde. © Eigen foto

pinterestmail

Oosterwolde - De finalisten van de Verkiezing Friese Onderneming van het Jaar (VFO) zijn bekend. Maandag 12 maart streden zes genomineerde ondernemingen tijdens de halve finale voor een finaleplaats. De finalisten zijn Paques uit Balk, Sidijk uit Heerenveen en SPITS uit Oosterwolde.

SPITS Oosterwolde is gespecialiseerd in het leveren van geautomatiseerd ingepakte geneesmiddelen aan apotheken. Dit systeem ondersteunt apotheken in het zorg verlenen aan hun patiënten in zowel de thuissituatie als in een instelling.

Volwassenheid

Uit een lange ‘pitchlijst’ van geselecteerde en aangedragen ondernemingen zijn door de werkgroep zes genomineerden gekozen. Zij zijn vervolgens onderworpen aan de Business Maturity Model Scan van Deloitte. Die scan beoordeelt de “volwassenheid” van de genomineerde ondernemingen op het gebied van strategie, mate van innovatie, bedrijfsvoering en financiële resultaten van de deelnemende bedrijven. Dat laatste onderdeel is vervolgens nader uitgediept door financiële specialisten van de Rabobank.

innovatie en inventiviteit

Naast alle kerngegevens die uit de BMM-scan kwamen, de cijfermatige onderbouwing en de presentatie heeft de jury zich bij haar beoordeling laten inspireren en leiden door de innovatie en inventiviteit binnen de bedrijven.

Dit jaar is ‘Leeuwarden’ gekozen als locatie voor de finale van de Verkiezing. In aanloop naar de finale op dinsdag 10 april bezoekt de jury alle drie de finalisten voor een verdieping in de bedrijfsvoering, het product, de markt en de mensen die er werken. De jury bestaat uit ondernemer Jennifer Westers, ondernemer Jetze Botma, ondernemer en winnaar van vorig jaar René de Heij van Probo en staat onder leiding van gedeputeerde Sander de Rouwe.

Dinsdag 10 april presenteren de drie finalisten zich in Leeuwarden aan ondernemend Fryslân, fans en de jury. Marijke Roskam is de dagvoorzitter van deze dag.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Nieuwe Ooststellingwerver' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.