abonneer nu
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Er is de laatste tijd weer veel te doen om de Prikkedam. Het circuit is ...
Alles over de aanleg van de nieuwe N381 tussen Donkerbroek en Appelscha.
Tehvid Huzejrovic (51) kwam in de nacht van zaterdag 26 op zondag 27 aug...
Plus Artikelen
Oosterwolde – De gemeenteraad nam dinsdagavond een besluit over de nie...
Oosterwolde – Over twee weken wordt duidelijk hoeveel ondernemers in d...
Oosterwolde – Wethouder Marcel Bos krijgt van de raad van Ooststelling...
Oosterwolde – Voor de vierde maal zal de gemeenteraad van Ooststelling...
Oosterwolde

SPITS maakt kans op Friese ondernemersprijs

Geplaatst op dinsdag 13 maart 2018 07:23
  • Finalisten Joost Paques van Paques, Klaas Siderius en Ronald Rotteveel van Sidijk en Kees van der Graaf van SPITS Oosterwolde. © Eigen foto

pinterestmail

Oosterwolde - De finalisten van de Verkiezing Friese Onderneming van het Jaar (VFO) zijn bekend. Maandag 12 maart streden zes genomineerde ondernemingen tijdens de halve finale voor een finaleplaats. De finalisten zijn Paques uit Balk, Sidijk uit Heerenveen en SPITS uit Oosterwolde.

SPITS Oosterwolde is gespecialiseerd in het leveren van geautomatiseerd ingepakte geneesmiddelen aan apotheken. Dit systeem ondersteunt apotheken in het zorg verlenen aan hun patiënten in zowel de thuissituatie als in een instelling.

Volwassenheid

Uit een lange ‘pitchlijst’ van geselecteerde en aangedragen ondernemingen zijn door de werkgroep zes genomineerden gekozen. Zij zijn vervolgens onderworpen aan de Business Maturity Model Scan van Deloitte. Die scan beoordeelt de “volwassenheid” van de genomineerde ondernemingen op het gebied van strategie, mate van innovatie, bedrijfsvoering en financiële resultaten van de deelnemende bedrijven. Dat laatste onderdeel is vervolgens nader uitgediept door financiële specialisten van de Rabobank.

innovatie en inventiviteit

Naast alle kerngegevens die uit de BMM-scan kwamen, de cijfermatige onderbouwing en de presentatie heeft de jury zich bij haar beoordeling laten inspireren en leiden door de innovatie en inventiviteit binnen de bedrijven.

Dit jaar is ‘Leeuwarden’ gekozen als locatie voor de finale van de Verkiezing. In aanloop naar de finale op dinsdag 10 april bezoekt de jury alle drie de finalisten voor een verdieping in de bedrijfsvoering, het product, de markt en de mensen die er werken. De jury bestaat uit ondernemer Jennifer Westers, ondernemer Jetze Botma, ondernemer en winnaar van vorig jaar René de Heij van Probo en staat onder leiding van gedeputeerde Sander de Rouwe.

Dinsdag 10 april presenteren de drie finalisten zich in Leeuwarden aan ondernemend Fryslân, fans en de jury. Marijke Roskam is de dagvoorzitter van deze dag.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Nieuwe Ooststellingwerver' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.