abonneer nu
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Henk Vondeling gaat langs bij boeren in de Stellingwerven. De agrariërs...
Er is de laatste tijd weer veel te doen om de Prikkedam. Het circuit is ...
Anne Westerhof bezoekt kunstenaars in hun atelier om ze te portretteren....
Plus Artikelen
WOLVEGA - Stefan Schoonhoven stond ook vrijdagavond weer in de winnaarsr...
Appelscha – Natuurbeheerders, gemeenten en de brandweer moeten elkaars...
Ravenswoud - Het loopbruggetje Hooghout in Ravenswoud is gesloten. Na on...
Donkerbroek - De werkgemeenschap Oosterwolde e.o. - de predikanten en pa...
Oosterwolde

Bruin Café opent met eetcafé en terras

Geplaatst op zondag 15 april 2018 16:42
  • © Rens Hooyenga

pinterestmail

Oosterwolde - De gouden tap, het biljart en het Dolly Dimples-schilderij aan de wand. Het zijn slechts enkele herkenbare voorwerpen die zijn meegenomen van de oude naar de nieuwe locatie van het Bruin Café in Oosterwolde. Gerry en Sophia Latumalea openden het nieuwe onderkomen van hun horecagelegenheid afgelopen week.

Het was bijna een kwestie van de straat oversteken. Na 20 jaar in het pand aan de Nanningaweg 5 te hebben gezeten staan nu de deuren wagenwijd open op Stationsstraat 5. ‘Het was wel erg spannend, maar eindelijk mogen we het resultaat aan iedereen laten zien’, zegt Sophia. ‘We waren erg benieuwd naar de reacties van al onze stamgasten.’ Gelukkig valt het nieuwe café bij iedereen erg goed in de smaak al is het wel even wennen.

Het Bruin Café heeft een compleet nieuwe indeling. Zo zit de bar rechts, het biljart links en staat er een loungebank naast een haardkachel en daarnaast een piano. Allemaal nieuwe dingen, en ondanks de lichte kleur op de muur, geeft het geheel een erg gezellige en geheel eigentijdse uitstraling.

Achterin het gloednieuwe etablissement is een eetcafé ingericht, waar genoten kan worden van een diner, net als buiten op het terras. Er staan momenteel acht tafels met stoelen voorzien van parasols, maar dit kan nog uitgebreid worden. ‘Anders dan op de oude locatie nu ook ideaal voor een passant om even langs te komen’, zegt Gerry, die duidelijk blij is met het resultaat.

De menukaart is helemaal ingericht op de inwoner van de omgeving. Spareribs, schnitzels en een biefstuk zijn allemaal verkrijgbaar, maar ook bijvoorbeeld een super saté met een door Gerry samengestelde satésaus die op Molukse wijze wordt bereid. Ook is Gerry’s Burger prominent aanwezig op de kaart. ‘Ik heb hiervoor een uitgebreide test gedaan met allerlei specerijen. Ik kan deze burger iedereen aanraden.’ In het 120 vierkante meter grote café – dertig vierkante meter groter dan de oude locatie – was geen ruimte meer voor een ruime keuken. Daarom is die boven het café gevestigd. Alle gerechten komen via een lift naar beneden voor een efficiënte manier van werken. Alle vleesproducten komen vers van een nabij gelegen slager.

Ook is er gedacht aan de bierliefhebbers. Verschillende standaard Pilsen en speciaal biertjes staan op een uitgebreide bierkaart. Naast de biertap en de extra koude biertap is er een een ‘Bier van het moment’-tap. ‘Dit bier wordt acht keer per jaar gewisseld, zegt Sophia. En voor de liefhebber: er zijn allerlei spellen aanwezig in de spellenkast. Zo kan er onder het genot van een drankje een spelletje gedaan worden.

De stamtafel en twee gokkasten hebben ook weer plaats gekregen in het nieuwe Bruin Café. ‘Wij wilden voor iedereen een aangename plek creëren en ik denk dat dat gelukt is.’ Zoals voorheen opent het café vanaf 16.00 uur. En activiteiten als de pubquiz en de vaste avond voor de biljartclub blijven bestaan. ‘Er is zelfs een mooie ruimte voor live muziek te creëren’, zegt Gerry.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Nieuwe Ooststellingwerver' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.