abonneer nu
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Henk Vondeling gaat langs bij boeren in de Stellingwerven. De agrariërs...
Er is de laatste tijd weer veel te doen om de Prikkedam. Het circuit is ...
Anne Westerhof bezoekt kunstenaars in hun atelier om ze te portretteren....
Plus Artikelen
WOLVEGA - Stefan Schoonhoven stond ook vrijdagavond weer in de winnaarsr...
Appelscha – Natuurbeheerders, gemeenten en de brandweer moeten elkaars...
Ravenswoud - Het loopbruggetje Hooghout in Ravenswoud is gesloten. Na on...
Donkerbroek - De werkgemeenschap Oosterwolde e.o. - de predikanten en pa...
Oosterwolde

Overschot op begroting gemeente groeit

Geplaatst op dinsdag 12 juni 2018 22:01
  • © Pixabay

pinterestmail

Oosterwolde – De gemeente Ooststellingwerf stevent af op een begrotingsoverschot van 960.000 euro over dit jaar. Dat blijkt uit de voorjaarsrapportage.

De gemeenteraad besprak dit beleidsstuk dinsdagavond. Voor een flink deel komt de meevaller voort uit een hogere rijksbijdrage. Die voorjaarsnota zelf levert na alle plussen en minnen een voordeel van een ton op. Zo stevent de gemeente af op 65.000 euro aan extra OZB-inkomsten. Daar staat tegenover dat een constructiefout in het dak van De Kampus in Oosterwolde een tegenvaller van 46.000 euro op, die niet te verhalen was op de aannemer. Het herplanten van bomen kost 30.000 euro extra en het ineens afschrijven van investering in fietspaden kost dit jaar 55.000 euro extra. De openbare verlichting levert een meevaller op door vervanging door ledverlichting (68.000 euro). Ook de uitbreiding van het college naar vier wethouders heeft gevolgen. Voor dit jaar gaat het om 38.000 en vanaf het nieuwe jaar om 65.000 euro per jaar.

Detailvragen

De raadsfracties stelden dinsdagavond vooral veel detailvragen. De voortgangsrapportage gaf geen reden tot een debat, er was vooral veel tevredenheid en de sfeer in de nieuw gevormde raad is opvallend goed. Bovendien komen bepaalde onderwerpen nog uitgebreid aan de orde. In de voorjaarsrapportage wordt aangegeven wat de raad dit jaar nog van het college mag verwachten. Volgens planning wordt het gebouw van het Biosintrum in het najaar opgeleverd.

Na de zomer gaat een plan voor het Fochteloërveen naar de raad. Er is een plan van aanpak Omgevingsvisie in voorbereiding. Er zijn nieuwe woningbouwafspraken met de provincie gemaakt en over de plan van aanpak van de woningbouw volgt in juli een debat in de gemeenteraad. Er gaat nog een brief naar de provincie waarin gemeenten samen ook de onderling gemaakte afspraken over woningbouw bevestigen.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Nieuwe Ooststellingwerver' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.