abonneer nu
dossiers
Bij een boerderij aan het Buterheideveld in Makkinga zijn op woensdag 19...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Karen van Laarhoven uit Oosterwolde is moeder van een tweeling. Eens in ...
Het Ecomunitypark is een concept voor de huisvesting van bedrijven en ke...
Plus Artikelen
Haulerwijk - ‘De sociale verhoudingen uit de veenkoloniale tijd in Hau...
Oosterwolde - De 59-jarige Oosterwoldenaar die in de nacht van 26 op 27 ...
Noordwolde - Meer dan veertig leden van de familie Van Olphen kwamen zon...
Elsloo/Boijl - Na bijna twee weken inspecteren ziet het er naar uit dat ...
Oosterwolde

Overschot op begroting gemeente groeit

Geplaatst op dinsdag 12 juni 2018 22:01
  • © Pixabay.com

pinterestmail

Oosterwolde – De gemeente Ooststellingwerf stevent af op een begrotingsoverschot van 960.000 euro over dit jaar. Dat blijkt uit de voorjaarsrapportage.

De gemeenteraad besprak dit beleidsstuk dinsdagavond. Voor een flink deel komt de meevaller voort uit een hogere rijksbijdrage. Die voorjaarsnota zelf levert na alle plussen en minnen een voordeel van een ton op. Zo stevent de gemeente af op 65.000 euro aan extra OZB-inkomsten. Daar staat tegenover dat een constructiefout in het dak van De Kampus in Oosterwolde een tegenvaller van 46.000 euro op, die niet te verhalen was op de aannemer. Het herplanten van bomen kost 30.000 euro extra en het ineens afschrijven van investering in fietspaden kost dit jaar 55.000 euro extra. De openbare verlichting levert een meevaller op door vervanging door ledverlichting (68.000 euro). Ook de uitbreiding van het college naar vier wethouders heeft gevolgen. Voor dit jaar gaat het om 38.000 en vanaf het nieuwe jaar om 65.000 euro per jaar.

Detailvragen

De raadsfracties stelden dinsdagavond vooral veel detailvragen. De voortgangsrapportage gaf geen reden tot een debat, er was vooral veel tevredenheid en de sfeer in de nieuw gevormde raad is opvallend goed. Bovendien komen bepaalde onderwerpen nog uitgebreid aan de orde. In de voorjaarsrapportage wordt aangegeven wat de raad dit jaar nog van het college mag verwachten. Volgens planning wordt het gebouw van het Biosintrum in het najaar opgeleverd.

Na de zomer gaat een plan voor het Fochteloërveen naar de raad. Er is een plan van aanpak Omgevingsvisie in voorbereiding. Er zijn nieuwe woningbouwafspraken met de provincie gemaakt en over de plan van aanpak van de woningbouw volgt in juli een debat in de gemeenteraad. Er gaat nog een brief naar de provincie waarin gemeenten samen ook de onderling gemaakte afspraken over woningbouw bevestigen.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Nieuwe Ooststellingwerver' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.