abonneer nu
dossiers
Henk Vondeling gaat langs bij boeren in de Stellingwerven. De agrariërs...
Alles over de aanleg van de nieuwe N381 tussen Donkerbroek en Appelscha.
Anne Westerhof bezoekt kunstenaars in hun atelier om ze te portretteren....
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Plus Artikelen
Oosterwolde - Met het loslaten van zeven blaarkoppen en enkele kalfjes w...
Appelscha - Zuidoost Friesland moet door toeristen als één aantrekkeli...
Oosterwolde - Wie aan ’t JOP denkt, heeft al snel een beeld van rokend...
Oosterwolde - Sinds 4 februari is het mogelijk om met terugwerkende krac...
Oosterwolde

Wegen opengebroken voor het leggen van kabels

Geplaatst op donderdag 9 augustus 2018 16:39
  • © Eigen foto

pinterestmail

Oosterwolde - De zonneparken Venekoten en Weperpolder in Oosterwolde worden aangesloten op het elektriciteitsnet van Liander. De werkzaamheden beginnen maandag 13 augustus.

Op bepaalde plaatsen worden delen van parkeerstroken of fiets- en voetgangerspaden opengebroken. Deze worden direct hersteld nadat de kabel is gelegd.

Gestuurde boringen

Er worden drie routes van middenspanningskabels aangelegd. Deze worden aangelegd in ‘open ontgraving’ en met ‘gestuurde boringen’. Bij een ‘open ontgraving’ graven kranen een brede sleuf. De kabels worden gelegd. Vervolgens wordt de sleuf weer gedicht. Bij een ‘gestuurde boringen’ wordt niet gegraven, maar wordt in de grond een sleuf geboord waar de kabel doorheen wordt getrokken.

Het Kleindiepspark en de toegangswegen vanaf de Menninge tot en met de Venekoterweg zijn vanaf week 34 tot en met week 38 afgesloten. Een deel van het fietspad van Oosterwolde naar Haulerwijk is vanaf week 48 tot week 5 van 2019 afgesloten. Fietsers, met uitzondering van bestemmingsverkeer, worden omgeleid.

Een deel van de parkeervakken en de stoep aan de (parallelweg van de) Venekoterweg worden kort opengebroken. Dit geldt ook voor de stoep op delen van de route in Appelscha. Er komt geen stroomonderbreking.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Nieuwe Ooststellingwerver' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.