abonneer nu
dossiers
Henk Vondeling gaat langs bij boeren in de Stellingwerven. De agrariërs...
Alles over de aanleg van de nieuwe N381 tussen Donkerbroek en Appelscha.
Anne Westerhof bezoekt kunstenaars in hun atelier om ze te portretteren....
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Plus Artikelen
Oosterwolde - Met het loslaten van zeven blaarkoppen en enkele kalfjes w...
Appelscha - Zuidoost Friesland moet door toeristen als één aantrekkeli...
Oosterwolde - Wie aan ’t JOP denkt, heeft al snel een beeld van rokend...
Oosterwolde - Sinds 4 februari is het mogelijk om met terugwerkende krac...
Oosterwolde

Dorpen strijden om titel ‘Slimste dorp van Friesland’

Geplaatst op vrijdag 10 augustus 2018 10:05
  • © NDC Mediagroep

pinterestmail

Oosterwolde/Wolvega - In de aankomende maanden wordt uitgemaakt welk dorp zich het slimste van Friesland mag noemen. Dit gebeurt met een quizwedstrijd, waarbij het winnende dorp tot ‘Slimste dorp van Friesland’ wordt gekroond. De inschrijving voor de wedstrijd is nu geopend.

Ieder dorp in Friesland kan zich aanmelden voor de strijd, die helemaal om pubquizzen draait. De wedstrijd start met een voorronde in het eigen dorp. In de voorronde strijden de bewoners in teams tegen elkaar. Het winnende quizteam mag het dorp vertegenwoordigen op de regiofinale.

Provinciefinale

De regiofinale is een krachtmeting tussen de dorpen in de regio. De winnaar van die avond is het slimste dorp van de regio en plaatst zich voor de provinciefinale. In deze grote finale spelen de overgebleven teams tegen elkaar voor de titel ‘Slimste dorp van Friesland’.

Ureterp verdedigt titel

Titelverdediger in de wedstrijd is Ureterp, dat in de finale van 2017 Hilaard, Burdaard, de Westereen en Schettens achter zich liet. Het dorp won een bokaal en een bedrag van € 1000,-. Dit bedrag is door de winnaars besteed aan het organiseren van een feest voor alle vrijwilligers van het dorp.

Aangezien Friesland zo’n 400 dorpen telt, verwacht de organisatie dit jaar wederom een spannende strijd met veel deelnemers. Dorpen kunnen zich aanmelden via www.hetslimstedorpvan.nl

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Nieuwe Ooststellingwerver' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.