abonneer nu
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Henk Vondeling gaat langs bij boeren in de Stellingwerven. De agrariërs...
Meike van Leuken interviewt muzikanten en bands uit de Stellingwerven. D...
Anne Westerhof bezoekt kunstenaars in hun atelier om ze te portretteren....
Plus Artikelen
Berkoop - Veul lof en komplementen weren d’r donderdagaovend veur de m...
Appelscha - In het kader van het programma van Vorming & Toerusting van ...
Oosterwolde - Elk jaar is op de eerste vrijdag in maart de Wereldgebedsd...
Appelscha – Melkveehouderijen, schapenboeren en varkensstallen; ze zij...
Oosterwolde

Komt er een proef met windmolens?

Geplaatst op donderdag 11 oktober 2018 15:43
  • © Artizzl Media / Peter Nefkens

pinterestmail

Oosterwolde - Het CDA, GroenLinks en de ChristenUnie pleiten voor een proef in Ooststellingwerf met windmolens van 15 meter hoog met houten wieken.

De drie fracties dienen volgende week dinsdag 16 oktober tijdens de gemeenteraadsvergadering een voorstel hierover in. CDA, GroenLinks en de ChristenUnie verzoeken het college er bij Provinciale Staten op aan te dringen om toestemming te geven voor de proef.

Stimulerende omgeving

De indieners van het voorstel wijzen er op dat Ooststellingwerf in 2030 klimaatneutraal wil zijn en dat in het raadsprogramma is vastgesteld dat de gemeente een stimulerende omgeving voor duurzame plannen moet zijn. Volgens de drie fracties zijn er veel Ooststellingwerfse boeren die graag een windmolen op hun erf willen plaatsen. De provincie geeft hier vooralsnog geen toestemming voor, maar bij het vaststellen van het raadsprogramma was er veel steun voor het ingediende voorstel.

Weinig weerstand

CDA, ChristenUnie en GroenLinks stellen dat windmolens met een hoogte van maximaal 15 meter hoogte tot weinig weerstand leiden. Het zou voor boeren een goede kans zijn om te verduurzamen en kosten te besparen. De genoemde windmolens zouden landschappelijk gezien goed inpaspaar zijn.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Nieuwe Ooststellingwerver' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.