abonneer nu
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Er is de laatste tijd weer veel te doen om de Prikkedam. Het circuit is ...
Alles over de aanleg van de nieuwe N381 tussen Donkerbroek en Appelscha.
Tehvid Huzejrovic (51) kwam in de nacht van zaterdag 26 op zondag 27 aug...
Plus Artikelen
Oosterwolde – De gemeenteraad nam dinsdagavond een besluit over de nie...
Oosterwolde – Over twee weken wordt duidelijk hoeveel ondernemers in d...
Oosterwolde – Wethouder Marcel Bos krijgt van de raad van Ooststelling...
Oosterwolde – Voor de vierde maal zal de gemeenteraad van Ooststelling...
Oosterwolde

Komt er een proef met windmolens?

Geplaatst op donderdag 11 oktober 2018 15:43
  • © Artizzl Media / Peter Nefkens

pinterestmail

Oosterwolde - Het CDA, GroenLinks en de ChristenUnie pleiten voor een proef in Ooststellingwerf met windmolens van 15 meter hoog met houten wieken.

De drie fracties dienen volgende week dinsdag 16 oktober tijdens de gemeenteraadsvergadering een voorstel hierover in. CDA, GroenLinks en de ChristenUnie verzoeken het college er bij Provinciale Staten op aan te dringen om toestemming te geven voor de proef.

Stimulerende omgeving

De indieners van het voorstel wijzen er op dat Ooststellingwerf in 2030 klimaatneutraal wil zijn en dat in het raadsprogramma is vastgesteld dat de gemeente een stimulerende omgeving voor duurzame plannen moet zijn. Volgens de drie fracties zijn er veel Ooststellingwerfse boeren die graag een windmolen op hun erf willen plaatsen. De provincie geeft hier vooralsnog geen toestemming voor, maar bij het vaststellen van het raadsprogramma was er veel steun voor het ingediende voorstel.

Weinig weerstand

CDA, ChristenUnie en GroenLinks stellen dat windmolens met een hoogte van maximaal 15 meter hoogte tot weinig weerstand leiden. Het zou voor boeren een goede kans zijn om te verduurzamen en kosten te besparen. De genoemde windmolens zouden landschappelijk gezien goed inpaspaar zijn.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Nieuwe Ooststellingwerver' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.