abonneer nu
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Alles over de aanleg van de nieuwe N381 tussen Donkerbroek en Appelscha.
Tehvid Huzejrovic (51) kwam in de nacht van zaterdag 26 op zondag 27 aug...
Karen van Laarhoven uit Oosterwolde is moeder van een tweeling. Eens in ...
Plus Artikelen
Noordwolde – Op woensdagmiddag was de officiële start van de tweedaag...
Makkinga – In de landerijen van Makkinga staat een boerderij die de na...
Oosterwolde - Met een diner in een restaurant in Drachten vierden Sipke-...
Oosterwolde – Het is droog, kurkdroog. Ook al regent het af en toe, he...
Oosterwolde

Huurders van Actium in Oosterwolde kunnen geld besparen

Geplaatst op Thursday 11 October 2018 16:56
  • © Actium

pinterestmail

Oosterwolde - Iedere maand (meer) geld overhouden. Geld voor leuke dingen. Wie wil dat nu niet? Woningcorporatie Actium en gemeente Ooststellingwerf maken zich hier sterk voor.

Inwoners uit Oosterwolde kunnen in de komende maanden fors besparen op verzekeringen, vaste lasten en subsidies. Honderd huishoudens krijgen een gratis adviesgesprek met een onafhankelijke bespaarexpert aangeboden.

Onafhankelijke bespaarexperts

In de komende tijd starten Actium en de gemeente met een pilot in het Haerenkwartier en Oosterwolde Noord. Vanaf oktober worden bewoners uit deze wijken op verschillende momenten persoonlijk benaderd door medewerkers van de VoorzieningenWijzer. Tijdens de proef krijgen 100 huishoudens de gelegenheid om samen met een onafhankelijke bespaarexpert te kijken naar mogelijkheden om iedere maand meer geld over te houden.

Pilot in Assen krijgt vervolg

Uit een eerdere pilot in Assen, waar Actium ook onderdeel van uitmaakte, bleek de VoorzieningenWijzer een groot succes. Gemiddeld spaarden huishoudens op jaarbasis 714 euro uit (ruim 100 euro boven het landelijk gemiddelde). In Assen heeft de pilot inmiddels dan ook een vervolg gekregen.

Fors besparen op vaste lasten

Met de kennis en software van de bespaarexpert kunnen huishoudens jaarlijks fors besparen door regelingen en subsidies optimaal te benutten. De bespaarexpert kijkt samen met de deelnemer waar hij recht op heeft en waarop hij kan besparen. Gewoon bij de deelnemer thuis aan de keukentafel. Ook helpt de bespaarexpert ter plekke met het aanvragen van bijvoorbeeld een andere zorgverzekering, energieleverancier en toeslagen. Tevens wordt bekeken of het zinvol is om aangifte Inkomstenbelasting te doen en of deelnemers in aanmerking komen voor gemeentelijke regelingen.  

Schulden en achterstanden voorkomen

De samenwerkende organisatie helpen inwoners in Oosterwolde graag om bewuste(re) keuzes te maken, waarmee schulden en achterstanden worden voorkomen. Daarnaast moet er ook geld overblijven voor de dingen die het leven mooi en leuk maken. Dat maakt het wonen en leven een stuk fijner. Wanneer de reacties positief zijn, wordt onderzocht of de VoorzieningenWijzer grootschalig kan worden ingezet.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Nieuwe Ooststellingwerver' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.