abonneer nu
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Voor verslaggever Cindy Grootenhuis is eigen haard goud waard. Ze pieker...
Henk Vondeling gaat langs bij boeren in de Stellingwerven. De agrariërs...
Meike van Leuken interviewt muzikanten en bands uit de Stellingwerven. D...
Plus Artikelen
Oosterwolde - Het college wil een ton extra van de raad om meer mensen m...
Haulerwijk - Sipke Bijzitter (39) woont al ruim tien jaar met veel plezi...
Donkerbroek - Wint Donkerbroek dit paasweekend haar twee wedstrijden, is...
Oosterwolde – Een 30-jarige inwoner van Oosterwolde die seksafspraken ...
Oosterwolde

Kabelnoord en Solcon gaan de samenwerking aan

Geplaatst op zaterdag 3 november 2018 08:15
  • © Brinkix

pinterestmail

Oosterwolde - Kabelnoord werkt aan de aanleg van glasvezel in het buitengebied van Friesland. Voor de nieuwe glasvezelprojecten in het buitengebied zijn Kabelnoord en internetprovider Solcon, gevestigd in Dronten, een samenwerking aangegaan. Solcon zal als provider deelnemen in de vraagbundeling in Ooststellingwerf, die deze week is gestart.

Solcon is hiermee, naast Kabelnoord, de nieuwe aanbieder in het buitengebied van Friesland. Bewoners van dit deelgebied hebben hiermee als eerste de keus uit twee providers, naast Kabelnoord dus ook Solcon.

Niek Geelhoed (Algemeen Directeur Kabelnoord) is verheugd met de toetreding van Solcon: 'We zijn al een tijd op zoek naar een tweede aanbieder op ons netwerk en we zijn erg tevreden dat we een stevige partij gevonden hebben die met ons mee wil doen. Hiermee krijgen de mensen de beloofde keus tussen meerdere dienstenaanbieders, wat juist op glasvezel heel goed mogelijk is. Ik verwacht dat hierdoor meer bewoners zullen kiezen voor de voordelen van ons glasvezelnetwerk.'

Solcon, sinds juli 2017 onderdeel van KPN, is al langer actief in de buitengebieden van Nederland. Andries Mijnhardt (Algemeen Directeur Solcon) licht toe: 'In het buitengebied ligt de grootste noodzaak voor sneller internet en dat is ook steeds meer een maatschappelijke behoefte. Door de samenwerking met Kabelnoord kan Solcon ook bewoners in het buitengebied van Friesland voorzien van betrouwbaar en veilig internet via het glasvezelnetwerk van Kabelnoord.' De vraagbundeling in Ooststellingwerf is deze week gestart en loopt tot 24 december. Op dat moment dient 60 procent van de 1.690 huishoudens zich bij een van de providers te hebben ingeschreven om de aanleg te kunnen realiseren. Inschrijven en meer informatie is te vinden op www.glasvezel.frl.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Nieuwe Ooststellingwerver' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.