abonneer nu
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Henk Vondeling gaat langs bij boeren in de Stellingwerven. De agrariërs...
Meike van Leuken interviewt muzikanten en bands uit de Stellingwerven. D...
Anne Westerhof bezoekt kunstenaars in hun atelier om ze te portretteren....
Plus Artikelen
Berkoop - Veul lof en komplementen weren d’r donderdagaovend veur de m...
Appelscha - In het kader van het programma van Vorming & Toerusting van ...
Oosterwolde - Elk jaar is op de eerste vrijdag in maart de Wereldgebedsd...
Appelscha – Melkveehouderijen, schapenboeren en varkensstallen; ze zij...
Oosterwolde

Gospelkoor Onze Opdracht put uit gelijkenissen

Geplaatst op donderdag 6 december 2018 11:24
  • Het ruim dertig leden tellende koor bestaat 45 jaar. © Eigen foto

pinterestmail

Oosterwolde - Gospelkoor 'Onze Opdracht' uit Dwingeloo heeft dit jaar, buiten de vakantieperiode om, elke maand de eigen productie ‘Spiegels’ uitgevoerd. Ook voor de eerste drie maanden van 2019 zijn er al boekingen. Zondag 9 december zingt het koor in Oosterwolde.

De titel ‘Spiegels’ is gekozen omdat in de musical wordt geput uit een vat vol gelijkenissen. De Bijbel staat vol met dergelijke gelijkenissen; het zijn spiegelverhalen die Jezus aan de mensen om zich heen vertelde om dingen duidelijk te maken. Door alledaagse en herkenbare situaties te benoemen in die verhalen, hield Jezus zijn gehoor dus als het ware een spiegel voor. Hierdoor maakte hij duidelijk wat de bedoeling is in Gods Koninkrijk.

Ook in onze tijd is het goed om in de spiegel te kijken. Wat zie je, wat hoor je, wat kun je ermee? Wie goed kijkt en zijn of haar oren spitst, kan in deze musical door middel van de Spiegel veel leren.

Eigen productie

Net als de vorige programma’s van ‘Onze Opdracht’ is ook deze musical bedacht en gemaakt door leden van het koor. Van teksten tot decor, van kleding tot toneelspel, van choreografie tot beamerbeelden, van verhaallijn tot lichteffecten en wat er verder bij komt kijken, alles is en wordt door eigen mensen gedaan.

Het ruim dertig leden tellende koor bestaat 45 jaar en staat onder leiding van dirigent Centinus Lubberts uit Veendam. Hij heeft inmiddels jarenlange ervaring met dit koor, dat door middel van zang en muziek het evangelie uit wil dragen.

Het Anker, zondag 19.00 uur.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Nieuwe Ooststellingwerver' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.