abonneer nu
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Alles over de aanleg van de nieuwe N381 tussen Donkerbroek en Appelscha.
Tehvid Huzejrovic (51) kwam in de nacht van zaterdag 26 op zondag 27 aug...
Karen van Laarhoven uit Oosterwolde is moeder van een tweeling. Eens in ...
Plus Artikelen
Oldeberkoop – Joke Hollander deed vrijdagavond een opmerkelijke vondst...
Oosterwolde – Voor de dodelijke schietpartij eind augustus vorig jaar ...
Noordwolde – Op woensdagmiddag was de officiële start van de tweedaag...
Makkinga – In de landerijen van Makkinga staat een boerderij die de na...
Oosterwolde

GEObattle levert trotse gezichten op

Geplaatst op donderdag 6 december 2018 12:36
  • © Eling Homminga

pinterestmail

Oosterwolde - Tien teams bestaande uit vier groep 8 leerlingen vochten op het Stellingwerf College in Oosterwolde de GEObattle uit.

Het Stellingwerf College is de enige school in Friesland waar de GEObattle plaatsvindt. De leerlingen gingen met verschillende aardrijkskundige battles in de weer. Zo was er een evenemententerrein ingericht en zijn hierbij kaarten getekend. Ook werden met foto’s landen herkend, is er geoguessr gespeeld en zijn atlasvaardigheden getest.

Gejuich bij nieuwe ontdekking

Het fanatisme was duidelijk zichtbaar: leerlingen die boven op de tafels lagen om ergens goed bij te kunnen, gejuich als er een nieuwe ontdekking werd gedaan en heel veel trotse gezichten als er een battle tot een goed einde was gebracht. Ook het publiek, bestaande uit ouders en leerkrachten genoten van de actieve leerlingen.

Dijkstraschool is de winnaar

De winnaar van de GEObattles was OBS de Meester K. J. Dijkstraschool, de groep leerlingen won hiermee de junior Bosatlas voor hun klas. Nog een junior Bosatlas werd gewonnen door OBS de Boekhorst, die het beste ontwerp voor het festivalterrein maakte. OBS de Meester K. J. Dijkstraschool in Elsloo was ook de overall winnaar. Zij winnen ook een aardrijkskundige excursie voor de hele klas verzorgd door de aardrijkskundedocenten van het Stellingwerf College.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Nieuwe Ooststellingwerver' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.