abonneer nu
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Anne Westerhof bezoekt kunstenaars in hun atelier om ze te portretteren....
Henk Vondeling gaat langs bij boeren in de Stellingwerven. De agrariërs...
Alles over de aanleg van de nieuwe N381 tussen Donkerbroek en Appelscha.
Plus Artikelen
Steggerda – De bekende beeldhouwer Guus Hellegers is de afgelopen week...
Ravenswoud – Ravenswoud zou een veenarbeidershuisje krijgen. Althans, ...
Donkerbroek - Na een verhuizing had Annelies van der Heide (38) heel vee...
Oosterwolde - Door meerdere tips is er een onderzoek uitgevoerd bij een ...
Oosterwolde

Dorpen krijgen hulp van opbouwwerker

Geplaatst op woensdag 6 februari 2019 16:24
  • © Eigen foto

pinterestmail

Oosterwolde - De gemeente start een pilot met een opbouwwerker. De opbouwwerker gaat samen met het dorp kijken wat het dorp zelf kan, wat ze van maatschappelijke organisaties nodig heeft en wat eventueel van de gemeente.

Het kan gaan om initiatieven van inwoners die bijvoorbeeld samen een dagvoorziening voor ouderen in hun dorp willen organiseren, een burenhulpcentrale willen starten, parkeeroverlast willen bestrijden of samenwerking tussen verenigingen willen stimuleren.

Inwoners stimuleren

De opbouwwerker neemt het vraagstuk niet over, maar stimuleert inwoners in het vinden van oplossingen. Daarnaast is er ´zakgeld´ voor activiteiten en projecten beschikbaar die een duwtje in de rug nodig hebben. De aanpak hiervan wordt in overleg met de plaatselijke belangen vormgegeven.

Dorpen en wijken

Deze opbouwwerker gaat voor 20 uur per week aan de slag. De opbouwwerker gaat aan de slag in dorpen en wijken waar al een dorpsgesprek geweest is en waar in aansluiting op het dorpsgesprek behoefte is om met hulp van een opbouwwerker dingen verder te brengen. In principe kunnen alle dorpen er gebruik van maken. Verhagen: ‘We verwachten dat er op dit moment in 2 á 3 dorpen en 1 buurt op korte termijn behoefte bestaat.’

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Nieuwe Ooststellingwerver' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.