abonneer nu
dossiers
Meike van Leuken interviewt muzikanten en bands uit de Stellingwerven. D...
Veel scholen zijn hun oorspronkelijke bestemming kwijt. Wat gebeurt er nu?
Anne Westerhof bezoekt kunstenaars in hun atelier om ze te portretteren....
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Plus Artikelen
Nijeberkoop - Thomas Azier (31) groeide op in Nijeberkoop, het kleinste ...
Langedijke – Het is dit jaar precies vijftig jaar geleden dat jongeren...
Appelscha – In de voormalige bioscoop in het Buitencentrum van het Dre...
Appelscha-boven – Al staande voor het gebouw lijkt het nog steeds also...
Oosterwolde

Merijn Darwinkel leest het beste voor

Geplaatst op woensdag 13 maart 2019 09:29
  • Winnaar Merijn Darwinkel. © Rens Hooyenga

pinterestmail

Oosterwolde - Merijn Darwinkel van OBS de Riemsloot in Appelscha won dinsdag de gemeentelijke voorleesfinale. De tweede prijs ging naar Angel Hattu van cbs de Akker in Oosterwolde. De derde prijs was voor Suze Häger van obs de Stelling in Makkinga. Merijn vertegenwoordigt Ooststellingwerf in de provinciale finale op 9 april in theater de Skâns in Gorredijk.

Acht schoolkampioenen streden om de winst. De voorleesavond werd feestelijk geopend door Minze Dijksma. De voorlezers werden door hem naar voren gehaald en kort aan het publiek voorgesteld. Vervolgens las ieder een zelf gekozen fragment voor. Dijksma vermaakte het publiek ook als goochelaar. De jury bestond uit Bas van de Ven, Sietske Bloemhoff en Frank Spijkers. Zij letten op uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. Ook het contact van de voorlezer met het publiek was belangrijk.

Merijn Darwinkel werd unaniem gekozen als voorleeskampioen. Hij las voor uit 'Lampje' van Annet Schaap. Het boek is vorig jaar bekroond met de Gouden Griffel.

De voorronde van de nationale voorleeswedstrijd in de bibliotheek in Oosterwolde werd georganiseerd door Bibliotheek Oosterwolde in samenwerking met Bibliotheekservice Fryslân.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Nieuwe Ooststellingwerver' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.