abonneer nu
dossiers
Meike van Leuken interviewt muzikanten en bands uit de Stellingwerven. D...
Veel scholen zijn hun oorspronkelijke bestemming kwijt. Wat gebeurt er nu?
Anne Westerhof bezoekt kunstenaars in hun atelier om ze te portretteren....
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Plus Artikelen
Nijeberkoop - Thomas Azier (31) groeide op in Nijeberkoop, het kleinste ...
Langedijke – Het is dit jaar precies vijftig jaar geleden dat jongeren...
Appelscha – In de voormalige bioscoop in het Buitencentrum van het Dre...
Appelscha-boven – Al staande voor het gebouw lijkt het nog steeds also...
Oosterwolde

Kampingerhof dwaalt in verhaal

Geplaatst op donderdag 14 maart 2019 10:42
  • 11-03-2019 Oosterwolde: Charlotte Dematons brengt een bezoek aan de Kampingerhofschool in Oosterwolde. Dematons is één van Nederlands belangrijkste illustratoren voor kinderboeken. Fotograaf: Rens Hooyenga © Rens Hooyenga

pinterestmail

Oosterwolde - Iillustratrice Charlotte Dematons, maakster van diverse prentenboeken, bracht een bezoek aan SBO De Kampingerhof in Oosterwolde.

Vanuit Culturele Hoofdstad Leeuwarden is het project Zinspinsels ontwikkeld door de Bibliotheekcentrale Friesland. Op alle Friese basisscholen is de praatplaat uitgedeeld. Uit de deelnemende scholen zijn drie scholen gekozen die Charlotte persoonlijk met een bezoek heeft vereerd. Het bezoek bestond uit een workshop waarin Charlotte vertelde over haar beroep als tekenares en over de productie van haar prentenboek Nederland.

Tevens heeft ze de projectweek ‘Verdwalen in verhalen’ geopend. De komende twee weken verzinnen de kinderen op de Kampingerhof allerlei verhalen. Op donderdag 21 maart tussen 17.00 en 18.00 kunnen ouders en andere belangstellenden tijdens de presentatie komen verdwalen in de verhalen van de Kampingerhof.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Nieuwe Ooststellingwerver' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.