abonneer nu
dossiers
Meike van Leuken interviewt muzikanten en bands uit de Stellingwerven. D...
Veel scholen zijn hun oorspronkelijke bestemming kwijt. Wat gebeurt er nu?
Anne Westerhof bezoekt kunstenaars in hun atelier om ze te portretteren....
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Plus Artikelen
Nijeberkoop - Thomas Azier (31) groeide op in Nijeberkoop, het kleinste ...
Langedijke – Het is dit jaar precies vijftig jaar geleden dat jongeren...
Appelscha – In de voormalige bioscoop in het Buitencentrum van het Dre...
Appelscha-boven – Al staande voor het gebouw lijkt het nog steeds also...
Oosterwolde

Zeer kalm weer op verkiezingsdag

Geplaatst op zaterdag 16 maart 2019 08:32
  • © Pixabay

pinterestmail

Regio - Zon, stapelwolken en weinig wind, dat kunnen we verwachten aanstaande woensdag. De kans op een bui is erg klein en daardoor komen we vrijwel zeker droog aan op het stembureau.

De dag begint fris, met in het binnenland een graadje vorst. In de middag wordt het 11-13 graden en dat is voor maart heel normaal, aldus Weeronline.

Het weer verandert begin volgende week radicaal. Uitgestrekte wolkenvelden met regelmatig een flink regengebied en een harde wind behoren na het weekend tot het verleden. De wind is vanaf dinsdag zwak en wordt in de middag hooguit matig van kracht. Hierdoor hoeven we geen rekening te houden met mogelijke zware windstoten.

Wie het echt vervelend vindt om door de regen naar het stemlokaal te gaan heeft deze verkiezingen weinig te vrezen. De kans dat een enkele bui ontstaan is erg klein. Het weerbeeld bestaat uit zonnige perioden en stapelwolken. Vooral het noorden maakt kans op wolkenvelden vanaf zee en dan blijft het grijs.

Normale temperaturen

Verkiezingsdag start koud met in de nacht vooral in het binnenland een graadje vorst en aan de grond vriest het op grote schaal. In het westen is het met 1-4 graden in de vroege ochtend iets minder koud, maar ook daar is lokale vorst niet uitgesloten. In de middag wordt het 11-13 graden. Daarmee is het temperatuurverloop heel normaal voor een maartse dag.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Nieuwe Ooststellingwerver' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.