abonneer nu
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Bij een boerderij aan het Buterheideveld in Makkinga zijn op woensdag 19...
Karen van Laarhoven uit Oosterwolde is moeder van een tweeling. Eens in ...
Het Ecomunitypark is een concept voor de huisvesting van bedrijven en ke...
Regio

Toename van overstappers energieleveranciers in heel Nederland

Geplaatst op woensdag 11 januari 2017 12:06
  • Windmolens langs de IJsselmeerdijk in Oostelijk Flevoland. © Tessa van Looij Fotografie

pinterestmail

Regio - Veel mensen zijn vorige maand overgestapt naar een andere energiemaatschappij. Dat blijkt uit onderzoek van Pricewise. Het aantal overstappers was overigens in 2016 het hele jaar meer dan 2015.

Vooral in Zeeland tekenden veel mensen in december 2016 een nieuw energiecontract via vergelijkingssite Pricewise. De toename was 26 procent ten opzichte van december 2015. Flevoland en Gelderland volgden met respectievelijk 25 en 19 procent. 

In de provincie Overijssel was de toename 9 procent en in Drenthe 10 procent. Groningen en Friesland vielen iets hoger uit met een toename van 17 en 16 procent. 

Groene stroom

Vooral groene stroom van Nederlandse bodem was volgens Pricewise onder nieuwe energiedeals erg populair. Van de Zeeuwse contracten was gemiddeld 25 procent groene stroom. Utrecht werd tweede met afgerond 23 procent, gevolgd door onder meer Flevoland met 22 procent. In Friesland, Drenthe (beide 16 procent) en Overijssel (17 procent) werden de minste ‘groene’ energiedeals afgesloten.

 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Nieuwe Ooststellingwerver' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.