abonneer nu
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Anne Westerhof bezoekt kunstenaars in hun atelier om ze te portretteren....
Henk Vondeling gaat langs bij boeren in de Stellingwerven. De agrariërs...
Alles over de aanleg van de nieuwe N381 tussen Donkerbroek en Appelscha.
Regio

Sneeuw trekt noordwaarts tijdens ochtendspits

Geplaatst op vrijdag 1 februari 2019 07:17
  • Vanmiddag is op grote schaal dooi. © Foto Pexels.com

pinterestmail

Later vanochtend valt vooral in de Kop van Noord-Holland, Friesland, Drenthe en Groningen nog enige tijd lichte sneeuw.

In het midden van het land valt op veel plaatsen wat sneeuw en kan het glad zijn. Helemaal in het noorden is het nog droog en begint het komende uren te sneeuwen. Aan het begin van de ochtendspits wordt het in de Randstad droog met soms nog wat motsneeuw. In het zuiden is de sneeuw voorbij en valt soms nog een vlokje. Er viel een dun laagje van 1, lokaal 2 cm en daar gaat het geleidelijk dooien. De gladheid is daarmee nog niet voorbij. Veel wegen blijven nog een tijd bevroren.

Rond middernacht begon het in Zeeuws-Vlaanderen en Zuid-Limburg te sneeuwen en deze sneeuwzone trok vannacht naar de Randstad en Gelderland. Tijdens de vroege ochtendspits kan het nog een beetje sneeuwen in het midden van het land, maar daarna trekt de sneeuw noordwaarts. Later vanochtend valt vooral in de Kop van Noord-Holland, Friesland, Drenthe en Groningen nog enige tijd lichte sneeuw.

Het sneeuwt niet heel hard en ook niet lang. Hierdoor valt de hoeveelheid mee. Op veel plaatsen zal hooguit een centimeter vallen, op plaatsen waar het iets langer sneeuw tot 2 cm.

Vanmiddag 1-5 graden dooi

De temperatuur stijgt in de middag naar een enkele graad in het noorden, 3-4 graden in het midden en plaatselijk 5 graden in het zuiden. Op de meeste plaatsen blijft het bewolkt en lokaal kan wat motregen vallen. In het noorden valt zo nu en dan een beetje motregen of wat natte sneeuw.

In de loop van de avond neemt in het zuiden de kans op wat regen of natte sneeuw toe. In de nacht daalt de temperatuur naar waarden rond het vriespunt. In het zuiden en zuidoosten is kans op wat (natte) sneeuw.

Dit artikel online: https://nieuws.weeronline.nl/1-2-2019-sneeuw-trekt-noordwaarts-tijdens-ochtendspits/

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Nieuwe Ooststellingwerver' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.