abonneer nu
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Voor verslaggever Cindy Grootenhuis is eigen haard goud waard. Ze pieker...
Henk Vondeling gaat langs bij boeren in de Stellingwerven. De agrariërs...
Meike van Leuken interviewt muzikanten en bands uit de Stellingwerven. D...
Regio

Wisselvallig en zacht

Geplaatst op Wednesday 6 February 2019 08:02
  • © Pixabay

pinterestmail

Regio - Het is bewolkt en vanuit het westen trekt vanochtend een regengebied over het land. Vanmiddag is het wisselvallig en grijs met 6 tot 9 graden.

De komende dagen valt er regelmatig regen en wordt het nog wat zachter. In het weekend wordt het 9-12 graden. Daarbij staat op zaterdag veel wind.

In het zuidoosten zijn er opklaringen en ligt de temperatuur rond of net boven het vriespunt. In de rest van het land is het bewolkt en 3-5 graden. Er staat een matige, aan zee (vrij) krachtige (5-6 Bft.), zuidwestenwind en vanuit het westen trekt vanochtend een regengebied over het land. In het westen en noorden kan het soms behoorlijk regenen. In Limburg valt vrij weinig. De temperatuur varieert aan het einde van de ochtend van 4 graden in het (noord)oosten tot 7 aan de westkust.

Vanmiddag

Vanmiddag is het wisselvallig. Perioden met (mot)regen en droge momenten wisselen elkaar af. Ruimte voor de zon is er niet of nauwelijks. De maximumtemperatuur varieert van 6 graden in het noordoosten tot 9 in Zeeland. De zuidwestenwind is matig en aan zee eerst nog soms vrij krachtig.

Vanavond

Vanavond is het bewolkt met af en toe motregen. In de loop van de avond gaat het vanuit het zuidwesten harder regenen en ook vannacht regent het van tijd tot tijd. Koud wordt het niet. De temperatuur ligt vannacht rond 7 graden. Tijdens de nacht neemt de zuiden- tot zuidwestenwind toe. Landinwaarts waait het matig tot vrij krachtig. Aan de westkust wordt de zuidwester aan het einde van de nacht krachtig tot hard (6-7 Bft.).

Komende dagen valt regelmatig regen en wordt het nog wat zachter. In het weekend wordt het 9-12 graden. Daarbij staat op zaterdag veel wind, laat Weeronline weten.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Nieuwe Ooststellingwerver' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.