abonneer nu
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Alles over de aanleg van de nieuwe N381 tussen Donkerbroek en Appelscha.
Tehvid Huzejrovic (51) kwam in de nacht van zaterdag 26 op zondag 27 aug...
Karen van Laarhoven uit Oosterwolde is moeder van een tweeling. Eens in ...
ignore touch
12-12-2018 om 13:10
Oosterwolde - Lugtenberg Mechanisatie uit Vinkega houdt een openhuisshow in haar filiaal in Oosterwolde.
ignore touch
12-12-2018 om 12:04
Schoen- en Sporthuis Sjouke van der Heide houdt een kortingsactie. Klanten krijgen tussen de 10 en 40 procent korting op schoenen.
ignore touch
12-12-2018 om 11:05
Oosterwolde - De openingstijden van de Rabobank aan de Stationsstraat in Oosterwolde wijzigen per 1 januari. Het kantoor is vanaf dan van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 12.00 uur geopend in plaats van de hele dag.
ignore touch
12-12-2018 om 09:56
Elsloo – Met de komst van nieuwe exploitanten in ’t Anker in Elsloo initieerden zij diverse nieuwe plannen. Zo kleden zij een zaal aan met klokken; de klokkenkamer en zijn René en Naomi Ykema bezig met de finishing touch aan de boerenzaal.
ignore touch
( Advertorial )
Duizenden lichtjes ophangen, decorplannen uitwerken en op zoek naar leuke standhouders. Na maanden van voorbereiden is de Orchideeën Hoeve in Luttelgeest er weer helemaal klaar voor.
ignore touch
05-12-2018 om 11:15
Oldeberkoop – Een voet of knie die moeilijk te buigen is? Het ene been iets langer dan de ander of pijn onder de voeten? Fijner Lopen in Oldeberkoop beschikt over een team orthopedisch specialisten die het lopen prettiger maakt bij dergelijke klachten. Het bedrijft werkt op de ambachtelijke wijze en zet steeds vaker de 3D scanner in voor de perfecte schoen. Dat is een bestaand exemplaar of een compleet nieuwe, op maat gemaakte schoen.
ignore touch
05-12-2018 om 10:12
Donkerbroek- Vogelzang Tent en Horecaverhuur liet in november alle daken van de vier loodsen voorzien van zonnepanelen. Hiermee heeft het bedrijf een flinke slag gemaakt op het gebied van verduurzaming.
ignore touch
( Advertorial )
Shutters zijn al jarenlang een populaire raamdecoratie. Je kunt ze bestellen in allerlei afmetingen, kleuren, prijzen en ze zijn leverbaar voor meerdere typen raamkozijnen. Omdat er zoveel keus is, zetten we een aantal soorten voor je op een rij. Zo ga je goed voorbereid op pad als je eraan toe bent.
ignore touch
( Advertorial )
Het najaar is de beste tijd om uw tuin aan te pakken. Als u nu start, ziet uw tuin er in het voorjaar op-en-top uit. Bestraten kunt u het hele jaar doen zolang de grond niet te nat is en het niet vriest tenminste.
ignore touch
29-11-2018 om 12:20
Oosterwolde - Univé Oosterwolde hield voor haar autoverzekerden uit Ooststellingwerf een Deukjesdag bij ABS Autoherstel Keuter. Ruim 150 klanten van Univé reageerden op de uitnodiging en kwamen met hun voertuigen naar het schadeherstelbedrijf.
ignore touch
29-11-2018 om 11:18
Oosterwolde - De kaasspecialisten van Eisenga Kaas zijn sinds jaar en dag vertrouwde gezichten op vele weekmarkten in Noord-Nederland en sinds vorige week is de kraam te herkennen aan een frisse, nieuwe huisstijl.
ignore touch
29-11-2018 om 10:16
Oosterwolde – De Fryske Mienskip op Glas. Zo heet de organisatie die zich inzet om alle buitengebieden in Friesland te voorzien van glasvezel. De groep doet in Ooststellingwerf een haalbaarheidsonderzoek naar het voorzien van alle 1690 adressen in het buitengebied van glasvezel.
ignore touch
28-11-2018 om 15:05
Oosterwolde - De Hulpmiddelenwinkel op Brinkstraat 5A in Oosterwolde houdt een trapliftenspreekuur. Er komt een expert langs van Handicare die alle vragen die dag beantwoordt. Tevens is er een demonstratiemodel aanwezig in de winkel.
ignore touch
21-11-2018 om 12:05
Appelscha - Jan-Harmen Akkerman (34), eigenaar en directeur van TanQyou is door de jury uitgeroepen tot de jonge ondernemer van het noorden. TanQyou is in Appelscha gevestigd aan de Vaart Noordzijde 7. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een ondernemer uit Friesland, Groningen of Drenthe.
ignore touch
21-11-2018 om 10:04
Oldeberkoop – Een dag op pad om het werk van de burgemeester in beeld vast te leggen, leeuwen en tijgers fotograferen bij de opvang Felida in Nijeberkoop. Vernieuwende workshops fotografie ontwikkelen, ondernemers portretteren en bedrijven in beeld brengen. Het zijn projecten waar fotograaf Nadine de Ruiter uit Oldeberkoop zich mee bezig houdt.
ignore touch
( Advertorial )
Met de Wet Werk en Zekerheid van 2018 is het ontslagrecht ingrijpend gewijzigd. Zo hebben werkgevers te maken gekregen met veel en ingewikkelde verplichtingen waaronder de transitievergoeding.
ignore touch
14-11-2018 om 11:50
Oosterwolde – Foto Reidsma is al een tijd niet meer gevestigd op de Stationsstraat in Oosterwolde. Daar vertrok hij in de crisisjaren. Hij heeft het echter verrassend goed naar zijn zin op de Venekoterweg. En het bedrijf breidt zelfs uit.
ignore touch
( Advertorial )
Sinds 1 juli 2018 zijn de wijzigingen in de Arbowet definitief. Na een overgangsperiode van een jaar dienen alle werkgevers, zowel groot als klein, de nieuwe wetgeving op te volgen. Wie dat niet doet, kan een forse boete verwachten van de inspectie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Weet u wat er is gewijzigd? Als het antwoord ‘nee’, is het verstandig om u snel te laten adviseren.
ignore touch
08-11-2018 om 18:55
Appelscha – Groenteboer Daan Woltinge heeft twee primeurs te pakken. Hij is niet alleen de eerste winkel die bier van Zwaluw Bierbrouwers in Fochteloo verkoopt, hij is ook de allereerste die de nieuwste biervariant van de brouwerij in de schappen heeft. Het is een triple bier met de naam Tripel en het bevat 8,5 procent alcohol.
ignore touch
07-11-2018 om 13:44
Elsloo – Café ’t Anker in Elsloo heeft maandag een fair trade certificaat ontvangen. Het certificaat werd uitgereikt door wethouder Fimke Hijlkema.
ignore touch
07-11-2018 om 11:50
Oosterwolde – Mark Wever is de kersverse nieuwe eigenaar van de Intertoys in Oosterwolde. Na 21 jaar werkzaam geweest te zijn op diverse vestigingen van het bedrijf, is dit ‘een droom die uitkomt’.