abonneer nu
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Bij een boerderij aan het Buterheideveld in Makkinga zijn op woensdag 19...
Karen van Laarhoven uit Oosterwolde is moeder van een tweeling. Eens in ...
Het Ecomunitypark is een concept voor de huisvesting van bedrijven en ke...
ignore touch
21-06-2018 om 14:25
Appelscha – Daan Woltinge heeft besloten zijn groentezaak na zestien jaar terug te verhuizen naar het pand op Van Emstweg 6. Op de plek waar hij in Appelscha begon. In de tussentijd vestigde de groenteboer zich in het Verscentrum.
ignore touch
21-06-2018 om 13:05
Oosterwolde - Bruna in Oosterwolde organiseert op 1 juli een speciale HiSchool koopzondag.
ignore touch
18-06-2018 om 16:10
Leeuwarden - Dina Boonstra vertrekt per 1 augustus 2018 als algemeen directeur bij NDC mediagroep. Ze gaf vier jaar leiding aan de noordelijke uitgeverij, die gedurende deze periode in rustiger vaarwater is beland.
ignore touch
( Advertorial )
Iedereen kan golfen. Kinderen, hun ouders, maar ook opa's en oma’s. Golfen kan ook overal worden beoefend. Het is namelijk ook een populaire activiteit in de vakantie. De zogenaamde ‘golftrips’ zitten al een aantal jaar in de lift, zeker nu de economie weer aantrekt.
ignore touch
( Advertorial )
Je tuin is heerlijk om van te genieten, maar soms wordt het werk je iets te veel. Of je wilt wel eens wat anders, maar weet niet precies hoe en wat.
ignore touch
( Advertorial )
Rolgordijn, lamellen, houten shutters, enig idee hoeveel typen binnenzonweringen er zijn? Een hoop. Maar welke merken zijn goed? Wij zetten de favorieten voor je op een rij.
ignore touch
05-06-2018 om 19:21
Oosterwolde – Buitengoed Op De Knolle op de grens van Oosterwolde en Fochteloo is genomineerd voor de beste Bed & Breakfast van Nederland. De luxe accommodatie dingt mee in de categorie van vijf tulpen, de hoogste waardering die B&B’s kunnen krijgen.
ignore touch
( Advertorial )
Het is bijna vaderdag. Ben jij nog jij je nog aan het het oriënteren op een te gek cadeau voor je vader? Heb je toevallig al aan een armband van Buddha to Buddha gedacht? Vaderdag is de perfecte dag om je vader eens flink te verwennen met een cadeau voor het leven.
ignore touch
02-06-2018 om 14:35
Oosterwolde - Tijdens de Dag van de Bouw zaterdag is het mogelijk om de nieuwe aanbouw van ActiFood in Oosterwolde van binnen te bekijken. Het is een aanbouw van 2.800 vierkante meter. Het gaat als verscentrum gelden. Er worden onder andere koel- en vriescellen gerealiseerd evenals een snijafdeling, expeditie inkomende en expeditie uitgaande goederen en kantoorruimte.
ignore touch
01-06-2018 om 16:30
Oosterwolde – nIJStad ijs opent haar deuren op 9 juni. De nieuwe ijswinkel op Stationsstraat 23 in Oosterwolde schept en verkoopt ijs op een andere manier..
ignore touch
( Advertorial )
Om optimaal van je tuin gebruik te kunnen maken én er van te genieten is goede tuinverlichting onmisbaar. Volgens Yvonne Kroesen van Lammert Kroesen Tuindesign hoort verlichting absoluut in je tuin thuis.
ignore touch
27-05-2018 om 16:00
Oldeberkoop – Henk (65) en Janet Bosma (59) nemen na 35 jaar eigenaar te zijn geweest en het bedrijf tot een bloeiend geheel hebben gemaakt, afscheid van snackbar ’t Koepelbos.
ignore touch
( Advertorial )
We hebben al mooie dagen gehad dit voorjaar en hopelijk volgen dit zomerseizoen nog vele meer. Mooie dagen om te barbecueën, gezellig samen met familie of vrienden, genieten van elkaar, van de tuin en lekker eten. Van kleine houtskoolbarbecue tot complete buitenkeuken: buiten koken en buiten eten is zeer geliefd.
ignore touch
24-05-2018 om 11:39
Elsloo - Beleef de rust en het boerenleven van zorgboerderij De Stobbepoele in Tronde. Zij houden een open dag en een officiële opening op 26 mei.
ignore touch
24-05-2018 om 10:37
Oosterwolde – Solo Bewindvoering heeft een nieuwe vorm van budgethulp opgezet. ‘Een product waarmee de zelfredzaamheid van de cliënt positief wordt gestimuleerd’, zegt eigenaar Monique van Beek.
ignore touch
( Advertorial )
Hoe beïnvloedt het snel veranderende medialandschap onze leesgewoonten? De hedendaagse lezer staat voor meerdere keuzes dan vroeger. Niet alleen de keuze van het boek maar ook het materiaal (papier of tablet) en de leesstrategie (wel of geen gebruik van nieuwe media en apps). Eigenlijk kunnen we stellen dat lezen, als begrip, een nieuwe invulling krijgt.
ignore touch
( Advertorial )
Als echtgenoten gaan scheiden, hebben zij recht op de helft van het pensioen dat de andere echtgenoot gedurende het huwelijk heeft opgebouwd. Dat is geregeld in de Wet Verevening Pensioenrechten bij echtscheiding (‘WVP’). Dit geldt ook voor partners die een geregistreerd partnerschap met elkaar aangegaan zijn. Mogelijk komt hier verandering in.
ignore touch
( Advertorial )
Bent u eigenrisicodrager voor de Ziektewet? En gaat er in uw organisatie een werknemer arbeidsongeschikt uit dienst? U moet dan niet alleen zorg dragen voor de betaling van het loon maar ook voor de re-integratie. Maar naast de verplichtingen kan het dragen van eigen risico’s ook aantrekkelijk zijn.
ignore touch
17-05-2018 om 11:18
Elsloo – Minicamping d’Elf Ieken in Elsloo heeft sinds kort naast een buitenspeelplaats ook een overdekte speelhal geopend. Dat realiseerden eigenaars Henk Eggen en Lutske Koopstra in een stal, waar voorheen koeien stonden.
ignore touch
16-05-2018 om 12:20
Wolvega / Makkinga - Kinderopvang De Kinderkei bestaat deze week precies tien jaar. Op alle locaties wordt de hele week feest gevierd.