abonneer nu
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Bij een boerderij aan het Buterheideveld in Makkinga zijn op woensdag 19...
Karen van Laarhoven uit Oosterwolde is moeder van een tweeling. Eens in ...
Het Ecomunitypark is een concept voor de huisvesting van bedrijven en ke...
Actueel

Slager Nicolai wint gouden worst

Geplaatst op woensdag 19 april 2017 18:13
  • Lieuwe Nicolai met zijn gouden worst en het certificaat. © Henk Vondeling

pinterestmail

Oosterwolde - Uw Ambachtelijke Slager Nicolai in Oosterwolde heeft de gouden worst gewonnen. Dit kreeg de slagerij van stichting Worstenmakers Gilde, waar landelijk zo’n 250 slagerijen aan meedoen.

Eigenaar Lieuwe Nicolai is ontzettend blij met deze erkenning: ‘Het betekent dat ik het goed doe.’ Nicolai kreeg de gouden worst omdat hij op alle onderdelen de hoogste score haalde. ‘Anders krijg je hem niet.’ Zelfs niet met een iets mindere score op één van de worsten.

Onaangekondigd

De stichting komt jaarlijks twee keer onaangekondigd in de winkel en koopt dan vijf worstensoorten. Deze worden vervolgens uitvoerig getest. Daarna komt de stichting langs om te controleren op hygiëne en om te kijken hoe de slagerij eruit ziet. Alles was perfect in orde en daarom werd Lieuwe beoordeeld met tien keer goud, waar de gouden worst voor staat.

Meester Worstenmaker

Nicolai kreeg enkele jaren geleden al de titel meester worstenmaker van de Worstenmakers Gilde. De opleiding ‘Meester Worstmaker’, die Nicolai daarvoor volgde is een initiatief van het Worstmakers Gilde en bedoeld om de vakkennis van de aangesloten leden op een nog hoger peil te brengen. ‘Zo krijgt men nog meer inzichten als het gaat om het gebruik van grondstoffen, kruiden en specerijen’, legt Nicolai uit.

Van beide kanten

‘Ik hoor wel vaker van klanten dat ze erg tevreden zijn over de worsten, maar het is ook mooi om dat vanaf de andere kant van de toonbank te horen’, zegt Lieuwe trots, die naast de drogeworst, leverworst, boterhamworst en rookworst kan verklappen dat de grillworst op het moment toch wel zijn populairste product is.

Meer dan 100 jaar

De slagerij is in 1910 opgericht en wordt inmiddels door de vierde generatie geleid. Na jaren een slagerij te hebben gevoerd onder de naam Nicolai Keurslager is in 2011 de winkel geheel vernieuwd en voortgezet als Uw ambachtelijke slagerij. In de ambachtelijke slagerij wordt alle vlees van eigen gekozen regionale boeren, zelf verwerkt. Ook de worstmakerij en vleeswarenafdeling zijn volledig ambachtelijk. Uw Ambachtelijke Slager Nicolai is te vinden op Nanningaweg 6.

www.uwambachtelijkeslager.nl

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Nieuwe Ooststellingwerver' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.