abonneer nu
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Bij een boerderij aan het Buterheideveld in Makkinga zijn op woensdag 19...
Karen van Laarhoven uit Oosterwolde is moeder van een tweeling. Eens in ...
Het Ecomunitypark is een concept voor de huisvesting van bedrijven en ke...
Actueel

Hotel Appelscha is heropend

Geplaatst op donderdag 1 maart 2018 15:34
  • © Rens Hooyenga

pinterestmail

Appelscha - Hotel Appelscha en restaurant De Turfwinning zijn heropend. Het hotel aan de Boerestreek in Appelscha is enkele maanden geleden overgekocht door een investeerder. Hij renoveerde alle 28 tweepersoons- en zes éénpersoonskamers.

Tijdens de heropening werden verenigingen en omwonenden uitgenodigd om het vernieuwde hotel te bewonderen. De kamers kregen allen een opfrisbeurt en zijn geheel van deze tijd. Ook werden de wanden beter geïsoleerd. In het restaurant aan de voorzijde van het gebouw werden de belangstellenden getrakteerd op een vijf-gangendiner. ‘Hier willen wij ons naast onze gasten ook gaan richten op mensen van buitenaf’, zegt Mara van Balkom, de manager van Hotel Appelscha. ‘De trap aan de voorzijde krijgt een renovatiebeurt, zodat men uitgenodigd wordt naar binnen te komen. Net als de entree van de ontbijtzaal, links van de entree. Hier kan iedereen en vooral de voorbijganger gaan genieten van lunches.’ Voor het hotel langs loopt zowel een wandel- als een fietsknooppuntenroute. ‘Om de prachtige boom te midden van het gazon aan de voorzijde van het gebouw zal een groot terras aangelegd worden, zodat iedereen die maar wil kan stoppen en genieten van bijvoorbeeld koffie, gebak of een lunch.’

Voor volgend jaar staat op de planning dat de buitenkant geverfd wordt. Het logo is inmiddels al wel vervangen. ‘Voor de naam van het restaurant twijfelden wij tussen De Turfwinning en De Turfsteker. Beide passen perfect bij Appelscha, maar De Turfwinning is toch iets krachtiger, denken wij.’ Martin Hoppers is de nieuwe chef.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Nieuwe Ooststellingwerver' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.