abonneer nu
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Henk Vondeling gaat langs bij boeren in de Stellingwerven. De agrariërs...
Er is de laatste tijd weer veel te doen om de Prikkedam. Het circuit is ...
Anne Westerhof bezoekt kunstenaars in hun atelier om ze te portretteren....
Actueel

nIJStad ijs doet het net wat anders

Geplaatst op vrijdag 1 juni 2018 16:30
  • © Eigen foto

pinterestmail

Oosterwolde – nIJStad ijs opent haar deuren op 9 juni. De nieuwe ijswinkel op Stationsstraat 23 in Oosterwolde schept en verkoopt ijs op een andere manier..

De ijswinkel is opgestart door Kim (29) en Marion (27) Nijstad. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan het pand dat omgetoverd wordt in een modern chique geheel. ‘Het interieur krijg wit met pastelkleuren. Een zoet kleurtje’, zegt Marion.

De ondernemers hebben hiervoor gekozen, vanwege een kwalitatief hoogwaardig koelsysteem. In de bekende vitrinekasten kan iedereen door te wijzen een keuze maken, maar de dames hebben voor een Pozzetti systeem gekozen. ‘Wij hebben vitrines met gesloten, ronde ijspotten aangekocht. In de bekende vitrines wordt het ijs blootgesteld aan een constante koeling van bovenaf, waardoor het ijs sneller uitdroogt. Dat gebeurt bij dit systeem niet. Omdat het ijs niet te zien is, zorgen wij ervoor dat de zaak ijs zal roepen.’ Er komen naast de zoete kleur ook ijsposters te hangen en er wordt een luifel geplaatst.

Het ijs maken de dames zelf met een ambachtelijke ijsmachine. Het schepijs is vervolgens verkrijgbaar in veertien soorten; tien reguliere smaken en vier specials. ‘Die specials onderscheiden we met het soort ingrediënten, zoals bijvoorbeeld echte pistachenootjes in pistache ijs.’ En omdat Kim en Marion de dochters zijn van Willem en Alie Nijstad (De Echte Bakker), tegenover de winkel, is de connectie snel gemaakt; ‘We gaan bijvoorbeeld ook voor het suikerbroodijs en opa’s appeltaartijs.

Dat de ijsjes in de smaak vallen, werd wel duidelijk toen beiden met een ijscokar naar het Stellingwerf College togen. Daar gaven zij alle examenkandidaten een gratis ijsje om de stress van de examenuitslag wat tegen te gaan. Het duurde niet lang of er stonden rijen voor de ijscokar. Binnen de kortste keren kon nIJStad ijs de wagen weer bijvullen.

Wie op de Stationsstraat loopt en zin heeft in een ijsje; de winkel is tot en met eind oktober zeven dagen per week geopend. Daarna moet nog even gekeken worden welke openingstijden gehanteerd worden. Bij nIJStad ijs kan vanaf dag één alleen met de pinpas betaald worden. ‘Dat doen wij vanwege de hygiëne en de veiligheid’, zegt Kim. Voor de winkel komt een terras waar de ijsjes genuttigd kunnen worden. Maar er zal ook koffie en thee verkrijgbaar zijn. ‘Wie daar een gebakje bij wil of een broodje, kan dat aan de overkant bij de bakker halen.’

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Nieuwe Ooststellingwerver' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.