abonneer nu
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Karen van Laarhoven uit Oosterwolde is moeder van een tweeling. Eens in ...
Er is de laatste tijd weer veel te doen om de Prikkedam. Het circuit is ...
De komende zomerweken belicht de Nieuwe Ooststellingwerver ‘stalletjes...
Actueel

Bouwgroep De Jong geeft kijkje achter de schermen

Geplaatst op zaterdag 2 juni 2018 14:35
  • © Henk Vondeling

pinterestmail

Oosterwolde - Tijdens de Dag van de Bouw zaterdag is het mogelijk om de nieuwe aanbouw van ActiFood in Oosterwolde van binnen te bekijken. Het is een aanbouw van 2.800 vierkante meter. Het gaat als verscentrum gelden. Er worden onder andere koel- en vriescellen gerealiseerd evenals een snijafdeling, expeditie inkomende en expeditie uitgaande goederen en kantoorruimte.

Er kwamen diverse geïnteresseerden op de dag af. Zowel jong als oud nam een kijkje en kon het bouwproces volgen of rondgeleid worden. 'Dit is heel interessant, omdat vele aspecten van het proces juist nu goed te zien zijn', zegt Barry Veenstra, de directeur van Bouwgroep De Jong in Oosterwolde. 'Het pand zal met deze aanbouw tevens uitbreiden van twee naar veertien docs voor vrachtwagens.' ActiFood groeide uit zijn jasje en had meer ruimte nodig en daarbij komt dat het pand nu beter bereikbaar wordt.

Om een compleet beeld te krijgen, worden er ook rondleidingen gegeven door het huidige pand. Dat werd door ActiFood zelf gedaan. Op die manier kon iedereen zien wat de verbouwingen voor het bedrijf met zich meebrengen. ActiFood is een groothandel op het gebied van eten en drinken en is te vinden op Buurstede 1 in Oosterwolde.

In de grote, nu nog redelijk lege hal zijn diverse voorbereidingen getroffen voor de aanleg van de definitieve betonvloer. Gezien kon worden waar de verschillende onderdelen vorm krijgen en waar rekening mee gehouden moet worden.

De Dag van de Bouw was voor iedereen toegankelijk om eens een kijkje achter de schermen te nemen. 'Ook hopen wij wat jeugd gemotiveerd te hebben om de bouw in te gaan. Wij hebben nog stageplaatsen en een aantal vacatures open staan, waaronder voor een projectleider en timmerlieden', tipt Veenstra.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Nieuwe Ooststellingwerver' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.