abonneer nu
dossiers
Henk Vondeling gaat langs bij boeren in de Stellingwerven. De agrariërs...
Alles over de aanleg van de nieuwe N381 tussen Donkerbroek en Appelscha.
Anne Westerhof bezoekt kunstenaars in hun atelier om ze te portretteren....
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Actueel

‘Bistro valt in de smaak’

Geplaatst op vrijdag 6 juli 2018 10:04
  • Kees en Anja Bron in de nieuwe bistro. © Henk Vondeling

pinterestmail

Appelscha – Camping Alkenhaer in Appelscha heeft tijdens een open dag met Pasen, een bistro geopend. De eetgelegenheid voor zo’n dertig personen is gerealiseerd aan de voorzijde van het bestaande Boshuis.

Het hoogseizoen begint binnenkort en daarbij verwelkomt de camping het recreatieteam weer. Het is het moment dat het Boshuis elke ochtend en avond, de hele zomervakantie door, gebruikt wordt om activiteiten te organiseren voor de kinderen. Dat gebeurt uiteraard ook veel buiten, maar soms leent het Boshuis zich er het beste voor, helemaal met ietwat tegenvallend weer. ‘Dat zijn de momenten dat onze gasten niet in het Boshuis terecht kunnen. Zij ervaren overlast van het recreatieteam, niet alleen qua geluid, maar ook door de drukte, met als gevolg dat onze gasten liever ergens anders gingen eten’, zegt Anja Bron. Zij is samen met haar man, Kees, sinds 2008 de eigenaar van de camping.

‘We bedachten een Bistro in huiselijke sfeer aan het Boshuis vast, zodat we de ruimte kunnen afsluiten’, zegt Kees Bron. ‘Nu we een paar maanden los zijn blijkt dit goed in de smaak te vallen bij de inwoners van Appelscha en onze gasten. De afgesloten bistro houdt het geluid van andere activiteiten tegen en de gasten vinden het sfeervol.’ Er staan hoge en lage tafels en vanuit daar kan via openslaande deuren het terras opgelopen worden.

Mocht er een groter gezelschap gebruik willen maken van het Boshuis, dan kan de verschuifbare wand geopend worden, zodat het Boshuis nu groepen kan ontvangen tot 80 personen. Dat kan voor alles zijn. Denk aan een buffet, een vergadering of een feest. Kijk voor de mogelijkheden op www.boshuis-appelscha.nl. In het voor- en naseizoen zijn het Boshuis en de bistro geopend vanaf 16.00 uur. In het hoogseizoen, vanaf 21 juli, openen beide horecagelegenheden om 12.00 uur. ‘Gasten en voorbijgangers kunnen altijd komen aanwaaien voor een lunch of een diner. De keuken sluit dagelijks om 20.00 uur. Het Boshuis is enkele jaren geleden omgetoverd tot een warm geheel en in 2012 kreeg de snackbar een eigen ingang en zitgelegenheid.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Nieuwe Ooststellingwerver' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.