abonneer nu
dossiers
Henk Vondeling gaat langs bij boeren in de Stellingwerven. De agrariërs...
Alles over de aanleg van de nieuwe N381 tussen Donkerbroek en Appelscha.
Anne Westerhof bezoekt kunstenaars in hun atelier om ze te portretteren....
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Actueel

‘Boedelvrouwtje’ begint combinatiewinkel

Geplaatst op vrijdag 6 juli 2018 11:06
  • Henderika Koopmans in haar nieuwe winkel. © Henk Vondeling

pinterestmail

Oosterwolde – Het Boedelvrouwtje heeft haar deuren geopend op Stationsstraat 15A, aan de zijde van de parkeerplaats. De zaak biedt uiteenlopende spullen; van opgeknapte meubelstukken tot aan kringloopwaar. ‘Het is een kringloop met een knipoog’, zegt Henderika Koopmans, de eigenares van de winkel.

Ze begon haar winkel enkele jaren geleden aan huis. ‘Het was het moment dat mijn hobby uitbreidde. Ik knapte oude meubels op tot eigentijdse stukken en die vielen zo in de smaak dat ik deze uitstalde in mijn garage.’ Ze verkocht er steeds meer en groeide uit haar jasje.

Na enkele maanden op ’t Oost gevestigd te zijn, kwam haar huidige onderkomen vrij. ‘Aan ’t Oost zat ik een beetje verstopt. Vanaf de weg was ik moeilijk zichtbaar. Dat merk ik nu wel. De aanloop is gigantisch omhoog gegaan. Het aantal klanten die ik in het vorige pand in drie weken mocht ontvangen, komen nu in één dag over de vloer. Ik ben erg blij met deze stap’, zegt Koopmans.

Voorin de winkel zijn vooral nieuwe artikelen te vinden, zoals decoratie. Het achterste deel is ingericht als kringloop met allerhande goederen als kleding, witgoed, lampen, alles wat je maar kunt bedenken eigenlijk. Daar tussenin staan de opgeknapte meubels. ‘Soms koop ik spullen op, maar vaak ben ik ook een inleverpunt voor mensen die van hun spullen af willen. Alles is welkom, zolang het maar niet kapot of vies is.’

De uit de hand gelopen hobby loopt als een trein. ‘Mensen weten mij steeds beter te vinden.’ In het midden van de winkel staat een koelcel. Die is daar nog aanwezig in verband met de vorige huurder. ‘Als deze verdwijnt, realiseer ik op die plek een werkplaats, zodat ik vanuit daar mooie dingen kan restaureren en tegelijkertijd de winkel in de gaten ga houden. Nieuwe goederen of acties worden aangekondigd via Facebook.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Nieuwe Ooststellingwerver' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.