abonneer nu
dossiers
Henk Vondeling gaat langs bij boeren in de Stellingwerven. De agrariërs...
Alles over de aanleg van de nieuwe N381 tussen Donkerbroek en Appelscha.
Anne Westerhof bezoekt kunstenaars in hun atelier om ze te portretteren....
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Actueel

Wijnproeverij in Pluktuin

Geplaatst op donderdag 12 juli 2018 11:35
  • © Vinifinder

pinterestmail

Ravenswoud - Wijnprofessor houdt op vrijdag 20 juli een wijnproeverij in de pluktuin van Nina Boonstra op Compagnonsweg 12 in Ravenswoud. De wijnen staan klaar om te proeven vanaf 13.00 uur, op het tijdstip waarop de tuin ook zijn poorten opent.

De sluiting zal niet voor 18.00 uur zijn. Als de belangstelling groot is zal het zeker later worden. Wijnprofessor is importeur en verkoper van wijnen uit Zuid-Frankrijk, met name uit het gebied rond de Mont Ventoux. Hier worden wijnen gemaakt met een prima prijs-kwaliteit verhouding. Henri Grachten, eigenaar van Wijnprofessor: ‘Ik richt me op ambachtelijke wijnmakers die met hun kwaliteitswijnen anders de weg naar de Nederlandse consument niet zo snel zouden vinden. Het is een korte lijn tussen de wijnmaker en de wijnliefhebber die van de wijn gaat genieten.’ Naast de verkoop van wijn verzorgt Wijnprofessor ook wijncursussen en workshops.

Voor de proeverij in de Pluktuin Ravenswoud heeft Henri een keuze gemaakt uit betaalbare, deels biologische wijnen in meerdere stijlen (rood, wit mousserend, zoet). Er zijn dus voor uiteenlopende smaken en gelegenheden wel wijnen te vinden. Henri: ‘In de pluktuin hebben we een ruime tent ingericht als proeflokaal. Zowel bij regen als bij zonneschijn hebben we dus een beschutte plek om de wijnen te proeven.’ Het volgende citaat van Jancis Robinson is Henri uit het hart gegrepen: ‘Elk glas wijn dat we drinken, vertegenwoordigt een heel jaar van wijnbouw en misschien verscheidene jaren in de wijnmakerij. Toch gooien de meesten van ons hem weg, recht in het keelgat, zonder een poging de wijn te ‘lezen’.’ Tijdens de plukdag geeft Henri op gezette tijden miniworkshops over het proeven van wijn. Met hulp van een proefmethode zijn de basisprincipes van het proeven snel onder de knie te krijgen. Elly Tomberg van Wijnprofessor laat diverse sapjes graag proeven.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Nieuwe Ooststellingwerver' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.