abonneer nu
dossiers
Henk Vondeling gaat langs bij boeren in de Stellingwerven. De agrariërs...
Alles over de aanleg van de nieuwe N381 tussen Donkerbroek en Appelscha.
Anne Westerhof bezoekt kunstenaars in hun atelier om ze te portretteren....
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Actueel

Nieuwe bso Voor Dag en Dou opent in Donkerbroek

Geplaatst op woensdag 11 juli 2018 09:30
  • © Henk Vondeling

pinterestmail

Donkerbroek - Met ingang van het nieuwe schooljaar, op maandag 3 september, biedt Voor Dag en Dou op de gehele bovenverdieping van Dorpshuis ‘Oan ‘Feart’ in Donkerbroek een nieuwe buitenschoolse opvang aan voor alle kinderen vanaf 4 jaar uit Donkerbroek en Haule.

Daarmee zorgt Voor Dag en Dou voor een goede en flexibele kinderopvang in het dorp. Vooral voor de kinderen die nog niet naar de basisschool gaan, zijn er bij de gastouders en op de peuterspeelgroep van Scala mooie opvangmogelijkheden. Wat het dorp echter mist, is een bso. Hoewel de kwaliteit van de gastouders prima is, is het aantal gastouders niet toereikend voor het aantal kinderen waarvoor na schooltijd opvang wordt gevraagd. Daarnaast hoorde Voor Dag en Dou van een aantal gastouders dat het halen van de schoolkinderen in de dagelijkse praktijk een hele toer is, in combinatie met slapende baby’s en peuters.

Iedere locatie van Voor dag en Dou heeft een eigen naam. De bso in Donkerbroek krijgt de naam: Villa Picasso.

Studiedag

De bso vangt kinderen op wanneer de school gesloten is. De locaties van Voor dag en Dou gaan open om 5.30 uur en gaan weer dicht om 22.00 uur. In de tijd dat kinderen op school zijn, sluit het filiaal. Is er echter een studiedag of is het vakantie? Dan zijn ze wel de hele dag geopend en bieden ze ieder kind een gevarieerde, gezellige dag.

Ontbijt

Kayleigh Bakker, de vaste pedagogisch medewerker van Villa Picasso, zal de kinderen in de ochtend uren opvangen, eventueel met hen ontbijten, een rustige activiteit aanbieden en dan de kinderen naar school brengen.

Kleuters worden altijd in de klas gebracht en Voor Dag en Dou zorgt voor een goede overdracht aan de juf of meester. Na schooltijd staat Kayleigh de kinderen op te wachten op het schoolplein en drinken ze wat op de bso. Wat er in de middag op het programma staat is iedere dag weer anders.

Open huis

Via www.dagendou.nl kunnen kinderen alvast aangemeld worden. Er zal dan een kennismaking gepland worden op de locatie in Oosterwolde. In Donkerbroek wordt op 1 september een open huis / officiële opening gehouden, zodat iedereen een kijkje kan nemen. Van 10.00 tot 13.00 uur is iedereen van harte welkom aan de Fruitier de Talmaweg 6A.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Nieuwe Ooststellingwerver' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.