abonneer nu
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Karen van Laarhoven uit Oosterwolde is moeder van een tweeling. Eens in ...
Er is de laatste tijd weer veel te doen om de Prikkedam. Het circuit is ...
De komende zomerweken belicht de Nieuwe Ooststellingwerver ‘stalletjes...
Actueel

Le Coq vernieuwt menukaart

Geplaatst op donderdag 2 augustus 2018 08:24
  • Frenno de Haan en Annemieke Stoker bieden met de nieuwe menukaart meer verscheidenheid. © Henk Vondeling

pinterestmail

Appelscha – Eten & Drinken Le Coq aan de Boerestreek in Appelscha heeft de menukaart aangepast. Zo zijn er momenteel onder meer een tapasplank en de eigen gesneden carpaccio te bestellen. ‘Wij willen met de komst van het naastgelegen Snackpoint Le Coq beide menukaarten wat meer van elkaar laten verschillen’, zegt eigenaar Frenno de Haan.

‘Voorheen hadden wij een grote menukaart. Het werd een beetje onoverzichtelijk. Er stonden bijvoorbeeld zes verschillende soorten pannenkoeken op.’ Die zijn nu vervangen voor een pannenkoek, waarbij de gast de toppings zelf naar wens mag bepalen. ‘Het wordt voor de gast op die manier een stuk aantrekkelijker om bij ons te eten. Wie zin heeft in een ijsje of een snack kan voor vele mogelijkheden bij het Snackpoint terecht. Eten & Drinken Le Coq serveert ook wel een hamburger, maar dan gaat het om een variant die voor honderd procent uit rundvlees bestaat. Wij gebruiken de grill in plaats van de frituur. Het is een beetje luxer en de kaart is vereenvoudigd.’

De tapasplank kan vanaf nu ook het hele jaar door besteld worden. ‘Heerlijk bij een wijntje of een biertje’, zegt De Haan. Het plankje zal bestaan uit lekkere hapjes voor twee personen, van elke tapa liggen dan ook twee op de plank. De ondernemer biedt zowel warme als koude tapa’s. Daarnaast wijst de eigenaar erop dat wanneer er iets niet op de kaart staat, er wel mogelijkheden liggen wat te schuiven in gerechten. ‘We kunnen alle kanten op. Het is maar net wat de gast wenst.’

Thema-avonden

Vanaf september start Eten & Drinken Le Coq weer met thema-avonden. Dat zijn avonden waarvan de ondernemer of een gast kok een menu samenstelt uit een specifieke keuken. Dat kan Italiaans zijn, Grieks, Noord Afrikaans of heel iets anders. ‘Nu is een tapa-avond dus ook mogelijk.’ De Haan: ‘Wat het thema in september wordt, is nog onbekend, omdat er dan twee gast koks aan het werk gaan. Zij zijn hun ideeën aan het ontwikkelen. Die van oktober staat wel al vast. Dan houden we een thema-avond die geheel in het teken staat van mosselen.’

Het gaat goed met Le Coq. ‘Dankzij de goede meimaand en veel droge dagen in juni, hebben wij nog nooit zo’n goed voorseizoen gehad.’ Momenteel is het wat te warm, maar dan komen de fietsers en wandelaars wat sneller op het terras zitten om wat verfrissends te nemen.

Eten & Drinken Le Coq is te vinden op Boerestreek 21.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Nieuwe Ooststellingwerver' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.