abonneer nu
dossiers
Henk Vondeling gaat langs bij boeren in de Stellingwerven. De agrariërs...
Alles over de aanleg van de nieuwe N381 tussen Donkerbroek en Appelscha.
Anne Westerhof bezoekt kunstenaars in hun atelier om ze te portretteren....
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Actueel

‘Italiaanse kus doet het erg goed tijdens hittegolf’

Geplaatst op donderdag 2 augustus 2018 09:25
  • Rijen voor de ijsjes van Vos & Zo. © Henk Vondeling

pinterestmail

Oosterwolde – Tijdens de warme dagen van de afgelopen weken zoeken velen verfrissing bij Vos & Zo. Naast de chocolaterie en theewinkel biedt de zaak een ijssalon met inmiddels twintig verschillende ijssoorten.

‘We hebben de keus uit schepijs op melkbasis, maar ook vier soorten sorbetijs. Dat is ijs met water als basiselement. Dit ijs is net wat frisser dan de andere soorten’, zegt Vanessa de Vos, de eigenaar. Het is tijdens de hitte soms zo druk dat er rijen voor de vitrine staan.

‘Het Smurfenijs, het Oreo-ijs en de Cookies-smaak zijn bij de kinderen het populairst. De volwassenen gaan het meest voor de Strawberry cheesecake of voor de Italiaanse kus. Die laatste is een ijsje van witte chocola met hazelnoot. Erg lekker.'

Mojito-ijs

Om veel variatie te bieden wisselt Vos & Zo de smaken af en toe. Het gaat om minimaal één smaak per week. De nieuwste aanwinst is ons Mojito-ijs. Die wordt vanaf deze week aangeboden in de salon. ‘In alle smaken die wij aanbieden verwerken wij verse ingrediënten. In de Mojito-ijsjes zit onder meer munt en limoen.’ Voor de fruit smaken, zoals bijvoorbeeld Mango of Aardbei wordt vers fruit gebruikt en dat proef je. Het is elke week weer een verrassing welke nieuwe smaak er in de salon opduikt.

Daarnaast biedt Vos & Zo de vertrouwde Stracciatella en Boerenjongens, die vooral bij de oudere generatie populair is. Voor elk wat wils. ‘En bij het vers, ambachtelijk bereid schepijs wordt gebruik gemaakt van volle verse melk en dus niet van melkpoeder’, vertelt De Vos.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Nieuwe Ooststellingwerver' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.