abonneer nu
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Voor verslaggever Cindy Grootenhuis is eigen haard goud waard. Ze pieker...
Henk Vondeling gaat langs bij boeren in de Stellingwerven. De agrariërs...
Meike van Leuken interviewt muzikanten en bands uit de Stellingwerven. D...
Actueel

Zeventig standhouders op Pompoenenweekend

Geplaatst op zaterdag 8 september 2018 08:05
  • Er is veel variatie aan pompoenen en kalebassen te vinden tijdens het grootschalige pompoenenweekend. © Rens Hooyenga

pinterestmail

Oldeberkoop - Het Pompoenenweekend bij de kaasboerderij De Stelp in Oldeberkoop staat gepland op zaterdag en zondag 15 en 16 september. Zoals gebruikelijk zijn er natuurlijk de bekende pompoenen en kalebassen in alle soorten en maten te koop en uitgestald. Daar wordt ook van alles mee gedaan. Dit jaar staan op het terrein rond de 70 standhouders met hun vaak zelfgemaakte producten en de bijbehorende uitleg over hun passie.

Speciaal dit jaar zal er in de boerderij veel aandacht gegeven worden aan kaas. Hoe wordt kaas gemaakt, hoe maak je een kaasfondue of leuke hapjes voor bij een feestje en wat te denken van de bereiding van kaassoep?

Kinderen

Speciaal voor de kinderen komt er weer de kinderboerderij met allemaal dieren die heel graag geaaid willen worden; konijnen, cavia’s, biggetjes, schapen , geiten, kippen en kalfjes, maar ook een alpaca, een lama een varken en een ezel. Kinderen kunnen geschminkt worden, kunnen knutselen, zelf paardrijden en springen in de mobiele ballenbak of op de springkussens. Voor de waaghalzen staat er een klimtoren klaar van 8,5 meter hoog. Uiteraard onder begeleiding kan een poging gedaan worden.

De catering staat klaar voor een hapje en een drankje en zijn er meerdere terrassen om even bij te komen en te genieten met uiteraard een pompoenlekkernij of de pompoenensoep met brood.

Op het veld staan diverse standhouders met eigengemaakte spullen of streekproducten. Zo worden er geitenwollen sokken gebreid, verse vis gerookt, zijn er bloemen, planten, sieraden, brocante en meubels en nog veel meer uiteenlopende producten. In de koeienstal is het melken van de koeien met de melkrobot te zien.

Live muziek

De live muziek komt uit Oldeberkoop en de directe omgeving. Op zaterdag begint het draaiorgel Grote Dorus en vervolgens zal Hilleke met haar vertrouwde gitaar weer van de partij zijn. ‘s middags speelt Teare Snaar uit Heerenveen en het allround popduo Mrs. En Mr. D. uit Emmeloord. Op zondag zingt de veelzijdige zanger Wim Louvet uit Marknesse jaren ‘80 liedjes en hij wordt afgewisseld door Wendy Koenen. ‘s Middags is het podium voor het Bercoper Popkoor en zingt het duo the Lion Rules uit ter Idzard weer als vanouds. Het dweilorkest ‘De Wodkapel’ zal zijn best doen om er een spectaculair eind aan te breien.

Kortom weer een leuk programma voor alle leeftijden. De deuren zijn op beide dagen geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Voor een volledig programma, zie: www.pompoenenweekend.nl.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Nieuwe Ooststellingwerver' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.