abonneer nu
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Voor verslaggever Cindy Grootenhuis is eigen haard goud waard. Ze pieker...
Henk Vondeling gaat langs bij boeren in de Stellingwerven. De agrariërs...
Meike van Leuken interviewt muzikanten en bands uit de Stellingwerven. D...
Actueel

Opnieuw in Oosterwolde: Stoppen met roken cursus.

Geplaatst op vrijdag 7 september 2018 15:05
  • © Pixabay

pinterestmail

Oosterwolde - De stoppen met roken training Pakje Kans blijkt een groot succes te zijn. Daarom start het Steunpunt stoppen met roken ook dit najaar met een nieuwe cursus.

Deze stoppen met roken cursus start op donderdag 20 september. Deze cursus behoort tot één van de meest effectieve methodes om te kunnen stoppen met roken.

De cursus bestaat uit zeven bijeenkomsten van ongeveer anderhalf uur. Tijdens de derde bijeenkomst stoppen de deelnemers gezamenlijk. Het begint om 19.30 uur. Er  wordt aandacht besteed aan de werking van tabak, de afhankelijkheid van nicotine, stressbeheersing, gewichtsbeheersing, voeding en het herkennen van valkuilen. De kracht van dit groepsgebeuren zit in de onderlinge steun. Deelnemers stimuleren elkaar om het vol te kunnen houden. 

Ook hulp- en geneesmiddelen kunnen worden ingezet voor een optimaal resultaat. Na afloop van de cursus is  90-100 procent nog steeds gestopt met roken.

Voor info en of aanmelden bel 088-2299216 of kijk op www.steunpuntstoppenmetroken.nl.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Nieuwe Ooststellingwerver' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.