abonneer nu
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Voor verslaggever Cindy Grootenhuis is eigen haard goud waard. Ze pieker...
Henk Vondeling gaat langs bij boeren in de Stellingwerven. De agrariërs...
Meike van Leuken interviewt muzikanten en bands uit de Stellingwerven. D...
Actueel

Sacrale Dans-seizoen start bij Lichtfontein

Geplaatst op zaterdag 8 september 2018 11:18
  • CHAKRA YOGA (CURSUS 7 WEKEN) © bewustzondag

pinterestmail

Appelscha - Bij het centrum voor de levenskunst, de Lichtfontein in Appelscha, start vrijdag 14 september de sacrale dans weer.

De sacrale dans is een meditatieve dansvorm op klassieke, folklore en eigentijdse muziek. Met de voeten worden de soms oeroude patronen gevolgd: een dans van verbinding; met jezelf, met de ander, en met alles wat groter is dan dat.

De Lichtfontein begint met dansen in het naseizoen. Alles groeit en bloeit en zal later in het seizoen geoogst worden. Vervolgens maakt de uitbundigheid van de zomer plaats voor het zich terugtrekken van de herfst. Tijdens de lessen wordt de beweging van de seizoenen gevolgd.

Eens in de 14 dagen op vrijdagochtend- en avond vindt de sacrale dans plaats. Belangstellenden kunnen kiezen om één keer per maand op de ochtend of één keer per maand op de avond te dansen. Of nog leuker; zowel op de ochtend als op de avond, dan dans je 1 keer per 14 dagen. Mogelijkheden genoeg. De ochtenden duren van 9.30 tot 11.30 uur) en de avonden van 19.00 tot 21.00 uur. Vor meer informatie, zie www.lichtfontein.nl.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Nieuwe Ooststellingwerver' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.