abonneer nu
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Voor verslaggever Cindy Grootenhuis is eigen haard goud waard. Ze pieker...
Henk Vondeling gaat langs bij boeren in de Stellingwerven. De agrariërs...
Meike van Leuken interviewt muzikanten en bands uit de Stellingwerven. D...
Actueel

Mark Wever nieuwe eigenaar Intertoys

Geplaatst op woensdag 7 november 2018 11:50
  • Mark Wever heeft er zin in. © Henk Vondeling

pinterestmail

Oosterwolde – Mark Wever is de kersverse nieuwe eigenaar van de Intertoys in Oosterwolde. Na 21 jaar werkzaam geweest te zijn op diverse vestigingen van het bedrijf, is dit ‘een droom die uitkomt’.

‘Ik begon in Hoogeveen als werknemer’, zegt de ondernemer. Daarna heeft hij onder meer in Meppel, Drachten, Harderwijk en Amersfoort gewerkt. Het laatste station was Emmen, waar Wever tien jaar werkte als bedrijfsleider. ‘Ik kreeg daar veel vrijheid van de eigenaar en heb veel ervaring opgedaan, tot het laatste jaar toen hij het terug verkocht aan de Intertoys. Toen Oosterwolde op mijn pad kwam, bedacht ik me geen twee keer. Dit is een mooie, kleine vestiging en de overzichtelijke winkel bevalt me uitstekend. Het pand met het trapje voor de entree, ik vind het allemaal erg mooi.’

Wever hoopt lang in Oosterwolde te ondernemen. ‘Oosterwolde heeft een goed centrum en het is hier allemaal goed voor elkaar. Ik zie een mooie uitdaging.’ De binding met de speelgoedwinkel is groot. ‘Mijn vader werkte er ook tientallen jaren. Ik ben ermee opgegroeid. En ik vind het prachtig dat de hele samenleving hier over de vloer komt. Van een opa en oma die wat leuks kopen voor hun kleinkind tot een broer of zus of een kind zelf die zijn of haar spaarpot omkeert op de toonbank. Erg aangenaam.’ Wever gaat met de winkel op dezelfde voet verder.

Intertoys is te vinden op Stationsstraat 10 in Oosterwolde.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Nieuwe Ooststellingwerver' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.